ANRE a colectat 606 milioane de lei din taxa de 2% din cifra de afaceri a companiilor,instituită prin OUG114

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a colectat până în prezent 606 milioane de lei din contribuţia de 2% din cifra de afaceri a companiilor energetice, instituită prin OUG 114/2018, a declarat, miercuri, preşedintele instituţiei, Dumitru Chiriţă, potrivit Agerpres.

El a participat la şedinţa comisiilor parlamentare de resort, reunite, pentru a prezenta raportul anual aferent anului trecut.

„ANRE are în cont, până în momentul de faţă, 606 milioane de lei din contribuţia de 2%. Aceste sume vor fi utilizate, potrivit legii, pentru organizarea şi funcţionarea ANRE. Banii nu pot fi folosiţi în alte scopuri”, a precizat Chiriţă.

Potrivit acestuia, instituţia avea, la 1 ianuarie 2018, un număr de 288 de angajaţi şi a încheiat anul cu 313 angajaţi. În acest moment, există 322 de salariaţi, din 350 câţi prevede legea.

Chiriţă a adăugat că, în octombrie 2017, când a preluat funcţia de preşedinte al ANRE, în cadrul autorităţii erau 76 de posturi de conducere, iar acum mai sunt 42.

El a adăugat că tot în 2018 o activitate importantă a fost digitalizarea instituţiei, al cărei sistem informatic era extrem de învechit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *