ANRE a avizat plata a 1,18 miliarde de lei către furnizorii de energie și gaze. Plățile au ajuns la nivelul lui martie 2022

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a ajuns cu verificarea cererilor de plată a sumelor către furnizorii de energie și gaze la nivelul lunii martie 2022, așadar încă nu s-au început încă plățile pe noua schemă de plafonare a prețurilor, care a început în aprilie.

Iată ce a comunicat azi ANRE:

Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fișelor de analiză și determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.118/2021, cu modificările și completările ulterioare, situaţia cererilor de decontare, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se prezintă astfel:

  • număr total societăţi care au depus cereri – 81,
  • număr total cereri depuse – 304,
  • număr total cereri aprobate – 187,
  • număr total cereri neeligibile – 39,
  • suma totală transmisă către ME – 1.181.712.145,96 RON,
  • valoare totală cereri neeligibile – 9.564.462,05 RON,
  • valoare totală solicitată – 1.191.276.608,01 RON.

 

Diferența de 78 de cereri depuse pentru decontare, se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele și documentele justificative, solicitate de către experții alocați, verificarea și determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.

Precizăm că activitatea se desfăşoară normal, în directă colaborare cu operatorii, ajungându-se cu rezolvarea cererilor de decontare la nivelul lunii martie 2022″.

Citește și:

Adevăratul șoc pentru finanțele României: schema de plafonare a prețurilor la energie și gaze costă Guvenul 40 de miliarde de lei până la finalul anului și se apropie plata. Rectificare bugetară luna viitoare – surse

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *