ANRE a amendat azi Transgaz, OMV Petrom, Engie şi E.On pentru dezechilbrul produs în zilele de ger – surse

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a amendat azi mai multe companii din piaţa de gaze, printre care Transgaz, OMV Petrom, Engie şi E.On din cauza dezechilibrelor create în sistemul de transport, apărute săptămâna trecută, când temperaturile au fost foarte scăzute.

Amenzile au fost acordate în această dimineaţă, potrivit unor surse din piaţa de energie, iar companiile au dreptul să le conteste. ANRE nu a comunicat nimic oficial pe marginea acestui subiect.

E-nergia.ro a scris despre acest subiect săptămâna trecută:

Controale ale ANRE la companiile din energie după ce sistemul de transport al gazelor a fost la un pas de colaps. Ar putea urma amenzi

După scăderea presiunii la gaze în conductele Transgaz, care a făcut ca sistemul naţional de transport al gazelor să fie aproape de „starea de risc”, mai multe echipe ale ANRE au mers săptămâna trecută  în control la sediile mai multor companii din sectorul gazelor, solicitând informaţii legate de posibilele dezechilibre create în piaţa de gaze, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Rezultatele controalelor ar fi făcut obiectul unei şedinţe a conducerii ANRE, care ar fi discutat, inclusiv despre posibilitatea de a aplica amenzi companiilor Transgaz, Engie, E.On şi OMV Petrom, potrivit surselor noastre. Trei dintre companii au confirmat atunci că au fost controlate de ANRE, dar niciuna nu a confirmat atunci amenda, care le-a fost înmânată abia azi.

Situaţia de acum seamănă cu cea din ianuarie 2016, când Transgaz ar fi urmat să plătească o amendă de 500.000 de lei, din aceleaşi motive, dar, în final, ANRE nu a mai aplicat-o.

Potrivit surselor noastre, şi acum Transgaz ar fi fost amendată cu aceeaşi sumă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *