Angajaţii Hidroelectrica au ecologizat lacul Subcetate

Hidroelectrica a desfăşurat marţi o acţiune de ecologizare a lacului Subcetate din judeţul Hunedoara, în urma căreia au fost colectaţi 160 de saci de deşeuri, plastic şi material lemnos, informează compania.

Fiecare dintre cei 160 de saci a avut un volum de 240 de litri (circa 38.400 litri volum total).

La acţiunea de ecologizare au participat, pe bază de voluntariat, 55 de persoane, angajaţi ai Sucursalei Hidroelectrica Haţeg, inclusiv salariaţi din exploatare aflaţi în turele libere, potrivit unui comunicat al companiei.

„Hidroelectrica se confruntă anual cu problema poluării lacurilor de acumulare şi a ariilor limitrofe, mai cu seamă în zonele turistice. Este o situaţie recurentă, în rezolvarea căreia solicităm sprijinul autorităţilor locale, precum şi al altor autorităţi cu atribuţii în domeniu. Hidroelectrica nu este cauza acestei poluări, însă, de cele mai multe ori, ajunge să plătească, pe nedrept pentru efectele acesteia”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului societăţii.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *