Andrei Pogonaru, patronul mall-ului Veranda, intră în afaceri cu energie

Andrei Pogonaru, fiul omului de afaceri Florin Pogonaru și patron al Veranda Mall din București, a intrat în acționariatul unei firme care se ocupă de energie. În trecut, a fost supraveghetor la Transelectrica.

Andrei-Mihai Pogonaru a devenit, la finalul lunii ianuarie, acționar cu 34% la o companie înființată cu un an în urmă în București, Solar PV EVO FRV, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Firma era deținută anterior 100% de Enevo Grup un puternic grup românesc de inginerie electrică şi sisteme de automatizare pentru sectorul energetic, cu activitate inclusiv în regenerabile, și, la finalul lui ianuarie 2024, Enevo Grup a cesionat acțiunile firmei.

O firmă din grup, Enevo Energie a rămas cu un pachet de 34%, Andrei Pogonaru a devenit și el acționar, tot cu 34%, iar restul de 32%  este împărțit în mod egal între Diana și Filip Radu.

Firma Solar PV EVO FRV are ca obiect de activitate producția de energie electrică, potrivit Termene.ro. Andrei Pogonaru nu a putut fi contactat pentru detalii.

Andrei Pogonaru este fiul omului de afaceri Florin Pogonaru, fost preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOAR) din România, și este și patron al centrului comercal Veranda Mall din București, amplasat în zona Bucur-Obor și înființat în 2016. Andrei Pogonaru a mai avut în trecut tangențe cu sectorul energetic, fiind, în perioada 2013-2015 membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica și cel care s-a ocupat de prima emisiune de bonduri a companiei.

Andrei Pogonaru a absolvit matematica la Universitatea Cambridge și are și un Executive MBA obținut la Columbia University.

sursă foto: Institutul Aspen Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *