Anca Dragu, directorul general-adjunct al E.On România, ocupă funcția de președinte al Senatului României, ca parte a protocolului între PNL, USR-PLUS și UDMR.
Protocolul semnat conferă Ancăi Dragu postul de președinte al Senatului, post care îi revine Alianței USR-PLUS, în condițiile în care postul de șef al Camerei Deputaților revine PNL, mai precis președintelui partidului, Ludovic Orban.
Cele trei forțe politice au semnat cu câteva minute în urmă acordul de colaborare. În dimineața zilei de azi, Dacian Cioloș a făcut anunțul referitor la numirea Ancăi Dragu în această poziție.
“O vom avea pe Anca Dragu la Senat, care va lucra în parteneriat cu Ludovic Orban la Camera Deputaţilor, deci suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea, să ne asumăm conducerea politică executivă a României şi în Parlament, aşa cum am spus în campanie, şi să demonstrăm că USR PLUS este un partid serios, cu oameni competenţi. Important va fi în perioada următoare să ne împărţim resursele umane pe care le avem în partid”, a declarat Dacian Cioloș la Digi24.
Anca Dragu a intrat în Consiliul Director al E.On România în februarie 2019, fiind responsabilă de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare și CSR, și de atunci ocupă această funcție.
Anca Dragu a fost ministru în Guvernul României, deținând portofoliul Finanțelor din noiembrie 2015 până la începutul lunii ianuarie 2017, în Executivul tehnocrat condus de Dacian Cioloș.
Îniante de a fi ministru, din 2013, a fost analist economic în cadrul Directoratului general de economie şi finanţe al Comisiei Europene, după ce timp de 12 ani, din 2001 până în 2013, a lucrat în cadrul biroului de la București al FMI. Între anii 1996-2001, Anca Dragu a fost economist în cadrul Băncii Naționale.