Amromco și Expert Petroleum au devenit membre ale FPPG

Federația Patronală Petrol și Gaze se consolidează primind în rândurile sale noi membri dintre cele mai importante companii din sector și salută recenta aderare a AMROMCO Energy și EXPERT Petroleum, arată FPPG într-un comunicat.

Prin eforturi susținute, FPPG reunește în prezent principalii producători de gaze naturale, care acoperă peste 98% din producția internă, atestându-și astfel reprezentativitatea pentru sectorul energetic, mai arată Federația.

”Unitatea este esențială pentru industria noastră, mai cu seamă acum, când ne confruntăm cu provocări precum tranziția energetică, rolul gazului în mixul de combustibili din România și noile reglementări destinate pieței libere. Cu cele două companii alături și promovând același climat al cooperării, federația va susține cu fermitate măsurile propuse pentru redresarea economică strâns legate de încurajarea producției interne de resurse naturale.”, susține Franck Neel – președintele FPPG, în comunicat.

“În contextul efectelor iminentei crize economice la nivel global, suntem de părere că România are o oportunitate pe care puține țări din Europa o au – resursele naturale. Importanța acestei industrii cu tradiție pentru creșterea economiei naționale este esențială, obiectivul strategic al României fiind acela de a spori securitatea energetică la nivel național și regional. Dezvoltarea sectorului pe care îl reprezentăm poate fi atinsă numai printr-o legiferare care să stimuleze investițiile în explorarea și producția resurselor, prin diversificarea pieței de gaze naturale, creșterea competitivității și eficienței sectorului energetic, având totodată grijă să ofere cele mai bune condiții pentru consumatorii finali. Planul de acțiuni asumat de către federație, prin susținerea și implicarea activă a membrilor săi, vizează o mai bună corelare a politicilor publice cu necesitatea dezvoltării sectorului de petrol și gaze”, se mai arată în comunicat.

”Împreună cu AMROMCO Energy și EXPERT Petroleum, vom continua activitățile specifice federatiei. În calitate de reprezentant legitim al industriei, FPPG reiterează caracterul inerent al dialogului transparent între mediul de afaceri, autoritățile publice și societatea civilă. Promovarea unui parteneriat constructiv între reprezentanții industriei și cei ai mediului public vor spori capacitatea de redresare economică a României.”, conchide Cătălin Niță – Director Executiv FPPG.

Amromco Energy este al treilea producător de gaze naturale din România și totodată cel mai mare producător independent de petrol și gaze naturale la nivel național. Înființată în anul 2002, compania operează în aproximativ 22 de perimetre concesionate. Expert Petroleum își concentrează activitatea asupra reabilitării câmpurilor mature de petrol și gaze, iar pe piața din România, compania este prezentă încă din 2005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *