Amânarea cu trei luni a plăţii contribuţiilor sociale şi facturilor la utilităţi – proiect de lege depus de Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu

Liderii celor trei partide de opoziţie au depus, la Senat, un proiect de lege care prevede amânarea cu trei luni, începând din luna martie, a plăţii contribuţiilor şi factutrilor la utilităţi.

Firmele pot amâna, la cerere, plata contribuţiilor cu trei luni, urmând ca după ce se scurge acest termen, să poată plăti eşalonat ce nu au plătit în aceste trei luni în următorul an. Proiectul vorbeşte despre plata eşalonată a 50% din suma amânata, nu este clar ce se va întâmpla cu restul.

Condiţia pentru cel care solicită acest lucru este să păstreze timp de 12 luni toate contractele de muncă de la momentul în care face această cerere de amânare.

În perioada de amânare, contribiuţiile se plătesc de la bugetul de stat, astfel încât angajaţii să nu fie defavorizaţi în vreun fel

A doua prevedere importantă din proiectul de lege este posibilitatea ca şi populaţia şi firmele să amâne, tot cu trei luni, plata “serviciilor de utilităţi”, adică apă, energie, gaze, salubritate, telefon, internet, cablu TV. După cele trei luni, cei care au ales amânarea trebuie să plătească sumele restante, eşalonat, în următoarele 12 luni, fără să li se perceapă vreo penalitate.

Propunerea, care a fost depusă acum o săptămână la Senat, a primit între timp şi aviziul Consiliului Legislativ.

Vedeţi proiectul mai jos:

proiect lege

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *