mn

Altex a investit 2,3 milioane de euro în proiecte verzi. A pus 8.000 de panouri fotovolataice

Altex, una dintre cele mai mari companii antreprenoriale românești, a trecut borna de 8.000 de panouri fotovoltaice instalate pe clădirile companiei.

Altex a pus în funcțiune peste 8.000 de panouri fotovoltaice în unitățile proprietate din Satu Mare, Arad, Chiajna, Huși, Câmpina, Reșița, centrul logistic Dragomirești, Deva, Lugoj, Mediaș, Bistrița, Timișoara Greenfield, și a amplasat stații de încărcare electrică, în amplasamentele din  Chiajna, Arad, Deva, Satu Mare, București (Titan Iris) și Câmpina.

Toate proiectele de dezvoltare și implementare a echipamentelor de producție a energiei regenerabile sunt realizate în colaborare cu firma Axionet.

“Altex, liderul pieței de electro-IT din România, accentuează strategia de dezvoltare și implementare a energiei regenerabile, pentru că și-a propus să devină un adevărat lider și în implementarea politicilor de protecția mediului, în retailul românesc, transformând centrele de servicii și cele logistice în adevărate clădiri verzi. Din 2021 și până în prezent, Altex a pus în funcțiune peste 8.000 de panouri fotovoltaice, peste 600 dintre acestea au fost amplasate pe magazinul din Calea Aradului, Nr. 58A, Timișoara, în cel mai recent proiect demarat în colaborare cu Axionet, companie responsabilă de soluțiile verzi”, arată compania într-un comunicat de presă.

”Suntem dedicați protecției mediuliu și ne-am propus să contribuim prin toate mijloacele la protecția resurselor naturale. Pe lângă campaniile de colectare a echipamentelor electrocasnice vechi, ne axam și pe implementarea de echipamente de producție a energiei din surse regenerabile precum și implementarea de stații de încărcare mașini electrice și hibride plugin, iar împreună cu Axionet am reușit punerea în funcțiune a peste 8.000 de panouri fotovoltaice, care au fost amplasate pe clădirile Altex precum și dotarea magazinelor Altex cu stații de încărcare. Nu ne oprim aici și ne dorim ca toate clădirile ce aparțin grupului Altex să fie verzi, conform standardului internațional BREEAM”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

”Salutăm exemplul de dezvoltare durabilă oferit de Altex și încurajăm și alte societăți să urmeze exemplu. Această investiție oferă beneficii importante față de mediu, economii în toate etapele operaționale și accesul clienților cu mașini ecologice la stații de încărcare alimentate cu energie verde, produsă local. Pe fondul evoluției prețurilor energiei din surse clasice și a contextului geopolitic din regiune, observăm un interes crescut din partea companiilor pentru dezvoltarea de soluții proprii pentru producerea energiei. Dispunem de toată expertiza, tehnologia și echipele potrivite pentru extinderea activității pe acest segment”, a declarat Gabriel Ioniță, fondator și CEO Axionet IoT.”

Investiție de peste 2.3 mil euro în proiecte verzi

Grupul Altex a investit din fonduri proprii peste 2.300.000 de euro în proiecte de energie verde.  Sistemele fotovoltaice folosite de Altex au o durată de viață de peste 25 de ani, iar echipamentele folosite în aceste proiecte fac parte din top 5 producători internaționali.

Grupul Altex și-a propus să contribuie semnificativ la reducerea amprentei de carbon prin  implementarea proiectelor verzi, contribuind în acest fel la creearea unui mediu mai curat și arătând că prin implicare și devotament susține generațiile viitoare.

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară.  Axionet este o companie IT&C din România ce operează servicii și soluții M2M, IoT, Solar și Electromobilitate – Furnizor de servicii M2M, IoT, încărcare EV & Solar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.