Alpiq a primit licență de furnizare de gaze în România, printr-o firmă din Cehia

Alpiq SE, parte a grupului enegetic european Alpiq, a primit de la ANRE licența de furnizare a gazelor naturale din România.

ANRE a acordat decizia nr. 1234/17.07.2020 “privind confirmarea dreptului de participare la piețele de gaze naturale din România în vederea desfășurării activității de furnizare de gaze naturale, societății Alpiq Energy SE”, potrivit datelor de pe site-ul instituției.

Alpiq SE face parte din grupul european Alpiq, cu sediul în Elveția, cu activități în tradingul de gaze și electricitate și producție de energie electrică. Alpiq a cumpărat în România în anul 2007 Buzmann Industries, trader de energie, despre care presa a spus că este controlată de celebrul Bogdan Buzăianu, și a fost de altfel unul dintre traderii care s-a bătut în instanță cu Hidroelectrica pentru anularea contractelor de furnizare de energie din era așa-numiților “băieți deștepți”. Ulterior, Buzmann devine Alpiq Romindustries, și potrivit site-ului propriu în 2018 avea oferte de furnizare de gaze naturale clienților comerciali din România.

Însă, potrivit ultimelor date disponibile pe site-ul ANRE, Alpiq Romindustries nu mai apare pe lista furnizorilor licențiați de ANRE. Acum, după ce a primit licența, prin Alpiq Energy SE, traderul de energie și gaze din grup, localizată în Cehia, grupul Alpiq va putea furniza din nou gaze în România

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *