Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin

Visual Fan, companie listata la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță finalizarea cu succes a unui nou proiect fotovoltaic. Acesta a constat în proiectarea și implementarea a cinci centrale fotovoltaice cu o capacitate totala de 1,3 MW, care vor genera energie verde pentru consumul propriu și vor eficientiza compania beneficiara, SECOM S.A. din Drobeta Turnu Severin, arată compania într-un comunicat.

Noile centrale fotovoltaice au fost instalate pe sol și pe acoperișuri, în patru locații ale companiei SECOM S.A., și anume la Stația de captare apa bruta, Stația de alimentare cu apa potabila, Stația de epurare și pe clădirea administrativa. Acestea includ 2.852 de panouri fotovoltaice Allview și invertoare trifazate Growatt. Structurile de susținere pentru montarea direct pe sol, cât și cele pe acoperiș, au fost proiectate pentru a face fata condițiilor meteorologice nefavorabile, asigurând performanta energetica pe termen lung

“Suntem angajați în dezvoltarea continua a diviziei noastre de energie solara și facem investiții constante în cercetare și dezvoltare, pentru a aduce soluții inovatoare în domeniul energiei verzi”, spune compania.

„Executat cu strictețe și dedicare, proiectul ilustrează obiectivul general al reducerii consumului de energie convențională, și implicit, a gestionarii responsabile a consumului de CO2, cu accent pe sustenabilitate. Proiectul vă contribui la reducerea consumului de energie primara cu 111,7 mii tep/an, a emisiilor de carbon cu 16.900 tone în următorii 20 de ani și vă genera economii de peste 4.000.000 euro în aceeași perioada de timp. De asemenea, proiectul reflectă un pas în plus către atingerea obiectivelor Uniunii Europene privind producția de energie din surse regenerabile și susținerea unei dezvoltări durabile”, mai arată comunicatul.

Compania Visual Fan își propune contractarea a peste 80 MW de proiecte de energie solara până la finalul anului 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *