Alive Capital cumpără o firmă ce dezvoltă un parc fotovoltaic de 23 MW în Teleorman

Alive Capital anunţă finalizarea achiziţiei societăţii Da Vinci New Project, care se află în plin proces de dezvoltare a unui parc fotovoltaic, cu o capacitate maximă de 23,1 MW, situat în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, potrivit Agerpres.

„Informăm cu privire la finalizarea procedurii de achiziţie a 100% din părţile sociale ale societăţii Da Vinci New Project SRL (Da Vinci). Da Vinci se află în plin proces de dezvoltare a unui parc fotovoltaic situat în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, cu o capacitate maximă de 23,1 MW, şi deţine dreptul de superficie asupra a două terenuri în suprafaţă de 80.000 metri pătraţi şi, respectiv, de 167.500 metri pătraţi pe care se va construi parcul”, potrivit unui raport al companiei Alive Capital, remis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Contractul de cesiune a 100% din părţile sociale ale Da Vinci a fost semnat în data de 20.11.2023 şi, tot începând cu această dată, Alive Capital devine asociat unic.

De asemenea, la data semnării contractului de cesiune, Da Vinci are depus un proiect privind obţinerea unei finanţări prin programul PNRR/2022/C6/M ENERGIE/I 1 care include şi dezvoltarea unui sistem de stocare a energiei produse cu o capacitate de până la 4,62 MW.

Alive Capital a încheiat anul trecut cu afaceri de 160 de milioane de euro (circa 784 de milioane de lei), aproape dublu faţă de 2021.

Compania deţine licenţă pentru activitatea de furnizare a energiei electrice. Alive Capital este şi furnizor de gaze naturale, licenţiat în acest domeniu din anul 2019 de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Societatea nu a avut tranzacţii de vânzare sau de achiziţie de gaz natural pe parcursul anilor 2021 şi 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *