Alina Popa preia mandatul de director financiar al Petrom. Compania are acum doi români în Board

Alina Popa (41 de ani) este noul Director Financiar si membru al Directoratului OMV Petrom incepand cu 17 aprilie 2019, data la care intra in vigoare mandatul acordat de Consiliul de Supraveghere, arată compania într-un comunicat.

Alina Popa face parte din echipa OMV Petrom inca din 2006 si a ocupat pozitii de conducere in domeniul financiar, coordonand proiecte importante in domeniul financiar.

”Mare parte din cariera mi-am petrecut-o alaturi de OMV Petrom. In cei 13 ani, am ajuns sa cunosc foarte bine compania si contextul de piata. Aici mi s-a dat ocazia sa ma dezvolt profesional, dar mai ales sa ma implic in proiecte de care depinde aprovizionarea cu energie a milioane de romani”, a declarat Alina Popa, Director Financiar si membru al directoratului OMV Petrom.

Anterior numirii in functia de Director Financiar si Membru al Directoratului OMV Petrom, Alina Popa a detinut functia de Director General si presedinte al Consiliului de Administratie al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al OMV. Alina Popa este membru ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). A absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti si, inainte de a se alatura grupului OMV Petrom, a lucrat la Deloitte.

Pozitia de Director Financiar si membru al directoratului a fost ocupata anterior de Stefan Waldner, al carui mandat expira pe 16 Aprilie 2019. Compania a anuntat in aprilie 2018 numirea Alinei Popa, dupa ce Stefan Waldner a anuntat ca nu va mai fi disponibil pentru un nou mandat in Directoratul OMV Petrom.

In martie 2019, compania a anuntat ca membri directoratului au fost reconfirmati pentru inca un mandat de patru ani, care va expira pe 16 aprilie 2023.

Membrii Directoratului OMV Petrom sunt: Christina Verchere (CEO), Alina Popa (Director Financiar), Peter Zeilinger (responsabil Upstream), Radu Caprau (responsabil Downstream Oil) si Franck Neel (responsabil Downstream Gas).

Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de 58,3 milioane bep in 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 794 benzinarii, la sfarsitul lui 2018, sub doua branduri, OMV si Petrom.

Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de 27,8 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005-2018 şi este controlat de grupul austriac OMV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *