Noul ministru al Economiei și Energiei vrea să vină azi la AGA Electrica unde se decide creșterea veniturilor administratorilor, pentru a se opune

Virgil Popescu, noul ministru al Economiei și Energiei, Virgil Popescu, ar putea fi prezent la ședința Adunării Generale a Acționarilor Electrica SA, unde statul este cel mai mare acționar.

Popescu analizează posibilitatea de a merge la AGA care va avea loc mâine, 14 noiembrie, potrivit unor surse din minister, ceea ce ar fi un demers inedit: niciun ministru nu a fost prezent la AGA, cel puțin de când Electrica a fost listată la Bursă.

Sursele noastre spun că Popescu ar dori să meargă acolo pentru a se opune intenției administratorilor Electrica de a se vota indemnizații și compensații (în caz de terminare anticipată a mandatului) mărite substanțial.

La ora redactării acestei știri, nu este confirmată încă oficial participarea ministrului la AGA.

Puteți citi mai multe despre ce urmează să se voteze în AGA Electrica aici:

Culmea luxului corporatist: Administratorii Electrica vor să-și dea indemnizații NELIMITATE și compensații de zeci de mii de euro la plecare, de fiecare

Liberalul Popescu este ministru de puțin timp la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (are a preluat fostul Minister al Energiei din Executivul PSD-ALDE) și nu și-a precizat poziția în chestiunea indemnizațiilor administratorilor de la companiile energetice din coordonarea ministerului său.

Totuși, primăvara trecută, în moțiunea simplă depusă împotriva ministrului ALDE al Energiei de atunci, Anton Anton, PNL era extrem de dur în această chestiune.

Iată un extras din textul moțiunii:

“Preocuparea adevăratului ministru al energiei, Daniel Chiţoiu, era cum să mărească la un nivel obraznic indemnizaţiile oamenilor puşi de ALDE în conducerea Electrica SA. Vorbim despre indemnizaţii de 10 000 – 15 000 de euro pe lună, adică de peste 20 de ori mai mari decât cele ale Enel România sau Engie, în profund dispreţ faţă de milioanele de români şi miile de angajaţi ai Electrica S.A. care supravieţuiesc, de la o lună la alta, cu salariul minim pe economie. Nea Gicu Jupânu’ Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu şi mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Şi dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e ruşine?”

Gicu Iorga este unul dintre cei șapte administratori ai Electrica, reprezentant din partea statului. El a fost însă demis cu câteva ore în urmă din postul de secretar general al fostului Minister al Energiei.

1 Comment

  1. Daca desfiintati toate AGA,Consilii de administratie , Consilii de supraveghere si pensiile speciale, cred ca ajung banii sa acoperiti gaura de la buget iar societatile vor avea aceleasi evolutii.Sa nu uitam ca acesti oameni mai sunt in cateva astfel de consilii si mai au si cateva mii de euro salarii.Sigur nu se poate,am creat legi ca sa platim clientela politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *