AIEE a organizat Forumul Carieră în industria energetică 2024, dedicat viitorilor specialiști: peste 600 de participanți, 72 de reprezentanți ai 14 companii partenere, 20 de profesori universitari.

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București a găzduit două evenimente importante și de mare interes atât pentru tinerii ingineri și studenți, viitorii specialiști, cât și pentru companiile din sectorul energetic. Forumul Carieră în industria energetică 2024, eveniment devenit tradițional, s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile, în perioada 11-13 martie, urmat de PoliEnergyFEST, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi și sustenabilității, care a avut loc în perioada 14 – 16 martie.

Forumul Carieră în industria energetică 2024, organizat de Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE, în parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul POLITEHNICA București, s-a dovedit a fi un real succes. Dovadă sunt cifrele, care pot fi rezumate astfel: peste 600 de participanți, 72 de reprezentanți ai 14 companii partenere, 20 de profesori universitari – reprezentanți ai POLITEHNICA București, 11 parteneri media, workshop-uri, vizite tehnice, multe ore de pregătire,  voluntari implicați în organizare.

“În total, circa 700 de persoane – studenți, tineri ingineri, profesori universitari, reprezentanți ai unor companii de top din sectorul energetic  – au participat la evenimentul organizat de AIEE. A fost o mobilizare în forță, pe parcursul a trei zile și rezultatele au fost pe măsura eforturilor depuse. Constatăm, cu satisfacție, că Forumul Carieră în Industria Energetică devine un eveniment de referință pentru sectorul energetic românesc, capătând amploare de la an la an, atât prin numărul impresionant de participanți, cât și prin interesul tot mai accentuat al mediului industrial de a fi cât mai aproape de mediul universitar și, mai ales, prin dorința de a ajuta în formarea specialiștilor de mâine din domeniul energetic.

Suntem determinați să continuăm să ne implicăm și să organizăm astfel de evenimente care să creeze un cadru optim de interacțiune între mediul academic și companiile din domeniu, să fie locul unde să se întâlnească cererea cu oferta, în contextul cerinței din ce în ce mai mare de specialiști”, afirmă Mircea BIȚOIU, Președinte AIEE.

Potrivit Raportului final al evenimentului, realizat de AIEE, din cei 562 participanți înscriși, 517 sunt studenți sau absolvenți ai Facultății de Energetică din cadrul POLITEHNICA București, iar 190 nu au participat la alte evenimente de carieră.

Se remarcă că 377 persoane sunt interesate de locurile de muncă oferite de companii, mai mult de jumătate dintre totalul înregistraților optând pentru dezvoltare profesională, practică studențească, internship, workshop-uri de dezvoltare, vizite tehnice.

Evenimentul de carieră al AIEE reprezintă o oportunitate pentru studenți și tinerii energeticieni de a intra în contact cu manageri și persoane importante din industrie și de a afla care sunt posibilitățile de a participa la diverse traininguri în acest sector și care sunt cerințele și joburile specifice solicitate de companiile la care vor putea să aplice pe viitor. Cu această ocazie, reprezentanții celor 14 companii partenere și-au prezentat programele de practică, internship, joburile disponibile și managementul carierei în cadrul acestora.

Andreea VLAICU, Director Executiv AIEE: “Dorim să transmitem mesajul nostru, al AIEE, pentru toți participanții. Mulțumim pentru încrederea acordată evenimentului, pentru energia și interesul manifestat pe parcursul celor 3 zile, mulțumim pentru energie, implicare și entuziasm. Asociația noastră, împreună cu Facultatea de Energetică din cadrul POLITEHNICA București, va continua seria evenimentelor de carieră pentru a veni în sprijinul generațiilor de studenți și tineri ingineri energeticieni și electricieni, viitorii specialiști din sectorul energetic. Vă adresăm, pe această cale, invitația să fiți alături de noi la următoarele evenimente pe care le vom organiza. Cu energie spre viitor!”

AIEE adresează mulțumiri Partenerilor Forumului Carieră în industria energetică 2024:

Partener Gold: Rompetrol

Parteneri Silver: Eximprod Grup, Electromontaj, Nuclearelectrica, Engie, Rețele Electrice, Schneider Electric, OMV Petrom, ACE Industrial Software Solutions, Vinci Energies, Hidroelectrica, Electrogrup, Suncharge Energy, Transelectrica

Parteneri Media: InvesTenergy, Focus Energetic, Energynomics, Bursa, EM360, Financial Intelligence, e-nergia, News Energy, Euronews, Revista Cariere, Curs de Guvernare.

De asemenea, membrii și voluntarii Asociației Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE s-au implicat activ în organizarea EnergyFEST, alături de companiile noastre partenere din domeniul energetic, care au participat și la acest eveniment al POLITEHNICA București, fie prin standuri, fie prin participarea cu speakeri la conferințele tehnice.

Cu energie spre viitor!

Despre Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE

Este o organizație profesională, neguvernamentală, nonprofit, apolitică, independentă, cu personalitate juridică, înființată în anul 2022. Scopul Asociației este de a contribui la creșterea rolului inginerilor din domeniul energetic și electric, în vederea dezvoltării și modernizării sistemului energetic, pilon al dezvoltării economiei. AIEE promovează principiile dezvoltării durabile ale sistemului energetic și asigură cadrul instituțional, material și social adecvat de manifestare a membrilor săi.

Echipa AIEE este formată din membri, angajați, voluntari și colaboratori ai asociației.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *