Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, a cumpărat un proiect de parc fotovoltaic de 50 MW din România

Casa de avocatură Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru DTEK Renewables International, un investitor și operator în domeniul energiei regenerabile în România și în UE, în legătură cu achiziția eșalonată de părți sociale a unei centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată de 49,38 MW, situată în satul Glodeni, judeţul Mureş, potrivit unui comunicat al casei de avocatură.

Acest proiect greenfield a fost achiziționat de la compania românească Finas Invest SRL, care are sediul în Cluj-Napoca şi activează pe piața energiei regenerabile.

„Apetitul investitorilor pentru afaceri în domeniul energiei, investiții în eficiență energetică și producția de energie regenerabilă este ridicat și a crescut foarte mult în ultimii ani în România. Avocații noștri continuă să încheie cu succes contracte de energie regenerabilă, având în vedere experiența lor vastă în asistarea și finalizarea tranzacțiilor din sectorul energetic atât de partea vânzătorului cât și de partea cumpărătorului. Wolf Theiss are o lungă istorie de colaborare cu DTEK Renewables International, iar implicarea noastră în această tranzacție subliniază sprijinul nostru în implementarea proiectelor de energie regenerabilă și în crearea unui cadru legal și a unei practici solide în România pentru astfel de investiții,”, a declarat Adina Aurel, Counsel Wolf Theiss București.

DTEK Renewables International este parte a grupului DTEK înființat în 2005 de miliardarul Rinat Akhmetov, socotit cel mai bogat ucrainean, cu o avere de circa 5,7 miliarde de dolari. Potrivit Profit.ro, firma din Cluj a intrat într-un parteneriat cu firma lui Ahmetov, pentru a dezvolta mai multe proiecte de energie din surse regenerabile, în valoare de 150 milioane de euro.

Colaborarea între cele două companii a început în decembrie 2021, prin dezvoltarea comună a unui parc eolian de 60 MW în localitatea Ruginoasa, județul Iași, pe o suprafață de 25 de hectare, care ar uma să fie finalizat anul următor. Un an mai târziu, a fost demarat proiectul fotovoltaic din Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *