AGA Hidroelectrica a aprobat preluarea UCM Reșița. Noua firmă se va numi Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, controlat de stat, a aprobat preluarea UCM Reșița și înființarea noii firme către care se va realiza transferul de active.

Iată comunicatul Hidroelectrica, emis după ședința Adunării Generale a Acționarilor:

“AGEA a aprobat, cu majoritatea voturilor detinute de actionarii prezenti, reprezentati in mod valabil sau care au votat prin corespondenta sau prin mijloace electronice, urmatoarele puncte de pe ordinea de zi:

  1. Tranzactia si Documentele Tranzactiei privind preluarea afacerii de la U.C.M. Resita S.A. si imputernicirea Directoratului Hidroelectrica pentru a efectua toate demersurile necesare S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. finalizarii si semnarii tuturor documentelor necesare incheierii si finalizarii transferului de afacere;
  2. (i) Infiintarea de catre Hidroelectrica a unei societati cu raspundere limitata (“S.R.L.”), catre care se va realiza transferul de afacere de la U.C.M. Resita S.A., ce va avea denumirea de „Uzina de Constructii Masini Hidroenergetice S.R.L.”, un capital social de 119.650.000 RON (urmand a fi subscris si varsat integral de Hidroelectrica in calitate de asociat unic), si obiectul principal de activitate cod CAEN 2811- Fabricarea de motoare si turbine (cu exceptia celor pentru avioane, autovehicule si motociclete) si (ii) imputernicirea Directoratului Hidroelectrica pentru a efectua toate demersurile necesare in vederea constituirii si functionarii societatii nou create, inclusiv prin determinarea obiectului secundar de activitate, a membrilor organelor de conducere si a celorlalte elemente de guvernanta ale acestei societatii si semnarea actului constitutiv al societatii nou create”.

Hidroelectrica a anunțat la 8 decembrie semnarea unui contract-cadru în valoare de circa 67,9 milioane de lei, pentru transferul de afacere de UCMR (în insolvență) către companie, ce vizează eficientizarea activităţii de mentenanţă şi retehnologizare.

„Parafarea documentelor reprezintă încă un pas către aducerea în portofoliul companiei noastre a unei unităţi a cărei tradiţie depăşeşte 250 de ani. Knowhow-ul şi experienţa UCMR, societate care a contribuit de-a lungul timpului la echiparea a circa 80% dintre centralele Hidroelectrica, vor deschide noi oportunităţi prin integrarea cu Hidroserv. Ne dorim crearea unei societăţi cu performanţe de top, capabilă să presteze servicii nu doar pentru compania-mamă, ci să fie realmente competitivă pe pieţele de profil naţionale şi internaţionale. Considerăm că există potenţial, credem în creştere sustenabilă şi acţionăm în acest sens ca o echipă”, a declarat atunci Karoly Borbely, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Potrivit unui comunicat de presă al societăţii, transferul de afacere include preluarea platformei de producţie industrială ABC, preluarea parţială a platformei de producţie Câlnicel, integrarea specialiştilor uzinei din domeniul proiectării, tehnologiei şi al execuţiei, asimilarea expertizei aferentă proiectelor, împreună cu documentaţiile din arhiva proprie a UCMR, precum şi preluarea activelor/dotărilor cu maşini-unelte şi utilaje necesare executării de echipamente noi, complexe sau a reparaţiilor şi retehnologizărilor de echipamente aflate în exploatare.

 

UCM Reşiţa este situată în municipiul Reşiţa în partea de sud-vest a României, pe valea râului Bârzava. Uzina şi-a început activitatea la data de 3 iulie 1771, moment la care au fost puse în funcţiune două furnale şi forja. Uzina este cea mai mare întreprindere din Reşiţa și este cea mai veche unitate industrială din România.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania operează 187 de centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi, în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *