AGA Electrica, la care a participat în premieră ministrul, a respins propunerea de creștere a indemnizațiilor administratorilor

Adunarea Generală a Acționarilor Electrica SA a respins propunerile de creștere a indemnizațiilor administratorilor societății.

Iată ce scrie în comunicatul companiei remis BVB

În cadrul AGOA, s-au respins urmatoarele puncte:

  1. Propunerea de modificare a Politicii de Remunerare pentru Administratori si Directori Executivi in vigoare la nivelul Companiei, prin eliminarea urmatorului paragraf de la art. 4.1. „Consiliul de administratie”, litera ii.:

„Numarul anual de sedinte pentru care urmeaza a fi acordata indemnizatia este limitat la 12 in cazul CA si la 6 sedinte pentru fiecare comitet in parte. Sedinte suplimentare ale comitetelor pot fi organizate numai in situatii exceptionale, in conformitate cu decizia presedintilor care sunt responsabili de organizarea eficienta a agendei de lucru si a activitatii. Cu toate acestea, doar o singura astfel de reuniune suplimentara va fi remunerata, pentru fiecare comitet.”

  1. Propunerea de modificare a Politicii de Remunerare pentru Administratori si Directori Executivi in vigoare la nivelul Companiei, prin modificarea art. 4.1. „Consiliul de administratie”, litera iv., dupa cum urmeaza:

„Administratorii vor beneficia de o polita de asigurare profesionala tip „directors & officers liability”, avand o valoare asigurata de 10 milioane EUR / persoana / eveniment, conform termenilor din piata.

Polita va acoperi si o perioada post-mandat, respectiv de pana la 3 (trei) ani, pentru evenimente survenite ca urmare a activitatii desfasurate de Administratori, pe perioada mandatului acestora. Societatea va suporta si va plati costul primelor acestei asigurari.”

  1. Propunerea de modificare a Politicii de Remunerare pentru Administratori si Directori Executivi in vigoare la nivelul Companiei, prin completarea art. 4.1. „Consiliul de administratie”, cu litera viii. care va avea urmatorul continut:

„Administratorii vor beneficia de o Compensatie de neconcurenta in cuantum de 12 Remuneratii Lunare Fixe Brute, clauza producand efecte pe teritoriul Uniunii Europene. Compensatia de neconcurenta se va putea aplica numai in situatia in care Administratorii nu vor mai detine nicio functie in cadrul Companiei si/sau in cadrul Grupului Electrica ulterior incetarii Contractulelor de Mandat.”

  1. Propunerea de modificare a Politicii de Remunerare pentru Administratori si Directori Executivi in vigoare la nivelul Companiei, prin completarea alineatului 4.2.1. “Limitele generale de remunerare pentru CEO ELSA”, precum si a alineatului 4.2.2. “Limitele generale de remunerare pentru directorii executivi ELSA (numiti de CA pe baza de mandat)”, cu litera d) care va avea urmatorul continut:

„Directorii Executivi vor beneficia de o polita de asigurare profesionala tip „directors & officers liability”, avand o valoare asigurata de 10 milioane EUR / persoana / eveniment, conform termenilor din piata.

Polita va acoperi si o perioada post-mandat, respectiv de pana la 3 (trei) ani, pentru evenimente survenite ca urmare a activitatii desfasurate de Directorii Executivi, pe perioada mandatului acestora. Societatea va suporta si va plati costul primelor acestei asigurari.”

Avand in vedere respingerea pct. 5, pct. 6, pct. 7 si pct. 8 de pe ordinea de zi, punctul 9 de pe ordinea de zi (Imputernicirea reprezentantului Ministerului Energiei, prezent in AGOA, in vederea semnarii, in numele Electrica, a actelor aditionale la contractele de mandat cu membrii Consiliului de Administratie, care sa reflecte modificarile Politicii de Remunerare pentru Administratori si Directori Executivi actualizate potrivit hotararilor de la punctele 5, 6 si 7 de mai sus), a ramas fara obiect.

La ședința AGA a fost prezent noul ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

„Particip la Adunarea Generală a Acționarilor Electrica SA care are loc la sediul central al societății, în calitate de reprezentat legal al statului român. Este o premieră. Prin acest gest dăm dovadă de responsabilitate.

Așa cum am spus…îmi dedic toată energia pentru a rezolva problemele, pentru onoranta misiune care mi-a fost încredințată prin acest mandat de ministru.

Mesajul pe care intenționez să îl transmit este aceala că noul Guvern încurajează performanța companiilor din energie și reprofesionalizarea acestora”, a scris Popescu pe pagina sa de facebook.

Detalii despre ce urma să se voteze, aici:

Culmea luxului corporatist: Administratorii Electrica vor să-și dea indemnizații NELIMITATE și compensații de zeci de mii de euro la plecare, de fiecare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *