AFM: S-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice, site-ul a fost atacat în 9 iunie

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă că site-ul instituţiei a fost ţinta unui atac informatic, în 9 iunie, prin care s-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Cu toate acestea, înscrierile pentru Regiunea Sud-Est s-au desfăşurat în condiţii normale, peste 10.600 de persoane epuizând bugetul alocat regiunii în şase minute.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, luni, că în 9 iunie site-ul instituţiei, www.afm.ro, a fost ţinta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service), fiind aproximativ 3,6 milioane de cereri de accesare din ţări precum: Thailanda, Hong Kong, China, India, Korea de Sud, Bangladesh, SUA, Brazilia, Argentina, Yemen, Africa de Sud, Croaţia, Rusia, Ungaria şi Serbia.

”În urma unei analize interne, s-a stabilit faptul că atacul nu viza obţinerea de informaţii şi date despre proiectele şi programele Administraţiei Fondului pentru Mediu, ci s-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Din fericire, infrastructura informatică pusă la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice a rezistat atacului cibernetic şi programul s-a desfăşurat în condiţii normale. Astfel, 10.620 de persoane fizice din Regiunea Sud – Est, din judeţele: Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea au putut să îşi depună dosarele de finanţare şi au epuizat bugetul de 212.400.000 de lei alocat acestei regiuni în 6 minute”, a precizat sursa citată.

Ca urmare a tentativei de sabotaj şi pentru a preîntâmpina alte eventuale atacuri cibernetice, conducerea Administraţiei Fondului pentru Mediu şi a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor au luat decizia de a permite doar IP-urilor din Europa să mai poată accesa platforma https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ pentru a încărca dosare de finanţare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

De asemenea, înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice vor continua conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei.

Miercuri, de la ora 10:00, persoanele fizice din Regiunea Sud-Muntenia, din judeţele: Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman îşi vor putea depune dosarele de finanţare în limita bugetului alocat regiunii, în valoare de 280.900.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *