AFEER cooptează și companiile din sectorul gazelor și devine AFER – Asociația Furnizorilor de Energie din România

Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), va coopta și furnizorii și traderii de gaze naturale, a declarat președintele AFEER, Ion Lungu, la o conferință online.

“Am luat decizia să extindem activitatea asociației și la zona de gaze naturale. Au fost mai multe rațiuni pentru acest lucru. În primul rând, pe zona de reglementare, ANRE, este o singură entitate, s-au unit zonele de enrgie și gaze, există o singură entitate de licențiere. În al doilea rând, vedem ce s-a întâmplat în piața furnizorilor. În AFEER sunt 36 de membri. Din cei 36, 21 de furnizori și traderi au și licență de gaze naturale și desfășoară activități în ambele sectoare. Apoi, am văzut și experiența altor asociații similiare. În Ungaria, spre exemplu, asociația similară a inclus ambele activități”, a spus Ion Lungu.

Președintele AFEER a mai spus că s-a luat decizia ca în asociație să intre, în calitate de membri observatori, fără să aibă drept de vot, a consultanților de pe zona de energie și a avocaților.

Noua asociație se va numi AFER, Asociația Furnizorilor de Energie din România, a mai spus Lungu, care a arătat că acum se fac demersurile pentru înregistrarea noului nume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *