Aerul condiționat duce consumul de electricitate al României la nivelul de la începutul pandemiei

În această după-amiază, consumul național de energie electrică a ajuns la 8.000 MW, valoare instantanee, potrivit datelor Transelectrica, nivel care nu a mai fost atins de la finalul lui martie.

Astăzi, la ora 13.12, consumul național de energie electrică a depășit pentru prima dată după multe luni de zile pragul de 8.000 MW (8.006), potrivit datelor Transelectrica.

În ultimele zile, potrivit datelor operatorului de transport și sistem, consumul nu a fluctuat la fel de mult între intervalele clasice de consum mare (vârful de dimineață și vîrful de seară) pe perioada zilei, astfel că a rămas constant peste 7.000 MW de-a lungul zilei. Pe fondul unei perioade calde pe care o traversează România în ultimul timp, este clar că una dintre cauzele principale ale creșterii consumului de electricitate este funcționarea instalațiilor de răcire a aerului.

Pragul de 8.000 MW consum instantaneu nu a mai fost atins din luna martie (23 martie, seara).

Consumul de electricitate al României a scăzut în contextul pandemiei COVID-19, în contextul în care primele cazuri au apărut la sfârșitul lui februarie, iar de la 15 martie a fost impusă starea de urgență.

La ora 13,12, azi, când am bifat din nou peste 8.000 MW, România producea la circa 7.600 MW, și importa 400 MW, în condițiile în care una dintre cele două unități ale centralei de la Cernavodă este oprită. Prima sursă de generare erau hidrocentralele (puțin peste 3.000 MW), urmate de centralele pe cărbune (circa 1.500 MW) și cele pe gaze (aproape 1.370 MW).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *