Adrian Volintiru, noul director general al Romgaz

Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România, aflat în proprietatea statului, are un nou director general, cu mandat de patru luni.

“Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz S.A., prin Hotarârea nr. 29/14.06.2018, în baza art. 64 alin. 1 din O.U.G. nr. 109/2011, numeşte pe Dl. Volintiru Adrian Constantin în funcţia de Director General al S.N.G.N. Romgaz S.A., pe o perioadă de 4 luni”, se arată într-un comunicat al Romgaz.

Volintiru îl înlocuieşte pe Corin Cindrea, care ocupa temporar acest post, din decembrie 2017, moment în care fostul director Virgil Metea a demisionat, pe fondul raportului Curţii de Contori referitor la prejudiciile suferite de Romgaz pentru că ar fi vândută prea mult gaz pe piaţa reglementată, unde preţurile erau mai mici.

Volintiru, care este în prezent membru în directoratul Hidroelectrica, a mai fost director general al Romgaz, în anii 2011-2012. El a mai condus producătorul de echipamente pentru industria energetică Vulcan Bucureşti, şi a mai avut funcţii de conducere la Poşta Română.

Totodată, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES, Romgaz precizează că Adrian Volintiru are o experienţă profesională de 18 ani în domeniul energie, petrol şi gaze, el urmând să exercite mandatul pe o perioadă de patru luni până la finalizarea, conform legii, a procedurii de selecţie a directorului general pe o perioadă de patru ani.

‘Consiliul de Administraţie îşi reafirmă angajamentul pentru dezvoltarea societăţii Romgaz, cu respectarea procedurilor legale şi cu apărarea intereselor legitime ale societăţii. Compania trebuie şi îşi va atinge obiectivele investiţionale importate aflate în derulare, respectând toate principiile legale şi de guvernanţă corporativă’, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *