ACUE: Operatorii din sectorul energetic sunt pregătiți să asigure continuitatea alimentării cu energie în contextul răspândirii Covid-19

Operatorul de sistem și de transport al energiei electrice, distribuitorii și furnizorii de energie electrică și de gaze naturale sunt pregătiți să facă față provocărilor generate de răspândirea coronavirusului și să asigure continuitatea alimentării pentru populație și agenții economici, afirmă Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) într-un comunicat. 

Membrii ACUE au pus în aplicare planuri de management care prevăd acțiuni și măsuri clare și care respectă cu stricteţe toate recomandările şi măsurile anunţate de autorităţi în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Au fost instituite măsuri de protecție în egală măsură pentru clienți și angajați prin intensificarea igienizării tuturor spațiilor de lucru, cu o atenție sporită pentru zonele de relații cu publicul.

Companiile membre ACUE încurajează clienții să utilizeze metodele de plată on-line a facturilor. De asemenea aceștia au la dispoziție mijloace on-line sau telefonice pentru soluționarea diverselor solicitări pe care le-ar putea avea în această perioadă în relația cu furnizorii de utilități.

Operatorii au implementat deja o serie de măsuri cu scopul de a limita și preveni răspândirea coronavirusului, precum amânarea deplasărilor care nu sunt absolut necesare, amânarea evenimentelor programate în luna martie, realizarea ședințelor și a conferințelor cu partenerii și colaboratorii prin mijloace audio-video, asigurarea condițiilor pentru ca angajații să poată lucra de acasă, implementarea unui program de lucru flexibil, acolo unde este posibil, pentru a evita intervalele orare aglomerate din mijloacele de transport.

Companiile membre ACUE colaborează îndeaproape cu autoritățile astfel încât serviciile asigurate pentru toți consumatorii de energie să nu fie afectate major.

Înfiinţată în mai 2012, Federaţia ACUE are 28 de membri, printre care se numără grupuri importante din domeniul energiei electrice și gazelor naturale, respectiv CEZ România, E.ON România, Electrica SA, ENEL România, ENGIE România, Gaz Est, Transelectrica SA, WIEE, cu un număr total de circa 27.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de Euro. Valoarea totală a investițiilor realizate de membrii ACUE în perioada 2005-2019 este de aproximativ 11 miliarde de euro. Impactul activității companiilor membre în economie este unul semnificativ, susținând indirect alte câteva zeci de mii de locuri de muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *