Actrivitatea Rompetrol nu este afectată de situația din Kazahstan

Operaţiunile KMG International (Rompetrol) din România şi regiunea Mării Negre se desfăşoară în condiţii normale, în contextul evenimentelor recente din Kazahstan, iar aprovizionarea cu ţiţei se realizează în acord cu graficul de procesare al rafinăriei Petromidia Năvodari, se arată într-un răspuns al companiei, remis marţi la solicitarea AGERPRES.

Grupul KMG International este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze KazMunayGas Kazahstan.

Procesele operaţionale ale rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti nu au fost perturbate, stocurile de materii prime destinate procesării fiind suficiente şi la nivelurile prognozate de specialiştii din Rompetrol Rafinare, spun reprezentanţii companiei.

În acest moment se procesează o cantitate medie de ţiţei de 13.600 de tone, chiar într-o uşoară creştere comparativ cu previziunile iniţiale, iar producţia din primele zile ale anului se ridică la aproximativ 60.000 de tone de materii prime procesate, în linie cu planurile de producţie.

În acelaşi timp, prin divizia de trading a grupului s-au luat măsuri suplimentare de asigurare şi securizare a livrărilor de materii prime şi produse petroliere.

„Absolut toate activităţile de business, pe fiecare linie operaţională, fie că vorbim de divizia de trading, rafinare şi downstream, funcţionează la parametrii normali, prevăzuţi în planurile de business aprobate anterior”, au precizat responsabilii Rompetrol.

De asemenea, niciun cetăţean român, angajat al vreunei companii aparţinând grupului, nu se află în acest moment în Kazahstan, nici la sediile centrale ale companiei-mamă din Nur-Sultan, nici la rafinăriile operate de KazMunayGas.

„Reiterăm faptul că Grupul KMG International rămâne un partener stabil şi un investitor strategic pentru România, prin activităţile desfăşurate în toată ţara, dar şi în regiune”, menţionează reprezentanţii companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.