UPDATE Acord în București pentru fuzunea dintre Elcen și Termoenergetica

CGMB a aprobat în unanimitate acordul de principiu pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica, potrivit unor surse din piață. 

Informația a fost confirmată de Elcen.

„ELCEN salută aprobarea de către CGMB a acordului de principiu pentru fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica.
Acordul în favoarea realizării sistemului integrat de încălzire centralizată ar aduce mai multe beneficii importante, printre care: planificarea și implementarea integrată a investițiilor, rezolvarea problemei datoriilor între TERMOENERGETICA-ELCEN, reducerea semnificativă a costurilor operaționale și în facturi la consumatorul final” a scris producătorul de energie electrică și termică al Capitalei pe pagina de facebook.

„Fuziunea este singura soluție pentru rezolvarea problemelor cu apă caldă și căldura, modernizarea sistemului în ansamblu, energie produsă în mod sustenabil și furnizata către consumatori în condiții de calitate, reducerea pierderilor și a cheltuielilor aferente acestora, aer mai curat în București prin eficientizare, cu efect direct asupra scăderii prețului Gcal și a prețului din facturile bucureștenilor. O nouă companie, viabila din punct de vedere economic și financiar, va putea pune în practica o strategie unică de dezvoltare și de investiții care să vizeze eficiența la nivelul întregului sistem, nu doar pe un anumit segment. O companie credibilă, solvabilă poate atrage sursele de finanțare esentiale pentru eficientizarea sistemului de încălzire centralizată din București”, mai arată compania.

Pentru a se putea realiza fuziunea, Elcen amintește că Termoenergetica trebuie să plătească datoria de circa 850 de milioane de lei.

2 Comments

  1. Această problemă se cunoaște de cel puțin 15 ani. Ea va fi pasata noului primar sa găsească resurse pt suma ceruta. Pana acum nimeni nu a gasit si nici nu a avut ajutor de la guvernele anterioare.

  2. Fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica pare să fie o mișcare strategică importantă pentru îmbunătățirea sistemului de încălzire centralizată din București. Este interesant de văzut cum va influența aceasta calitatea serviciilor și prețurile pentru consumatori. Totuși, cum se va gestiona plata datoriei semnificative a Termoenergetica către Elcen și cum va afecta acest aspect procesul de fuziune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *