Acord Engie-Mega Image pe energie verde în România: GNC, staţii de încărcare a maşinilor electrice şi panouri solare

Engie și Mega Image au încheiat un parteneriat prin care retailerul folosește gaz natural comprimat (GNC) dar și echipamente energetice-stații de încărcare a mașinilor electrice și, în viitor, panouri fotovoltaice, furnizate de compania energetică.

Engie și Mega Image ar fi convenit un parteneriat pe partea de energie prin care retailerul să folosească, în spațiile pe care le deține, soluții energetice de la Engie, inclusiv viitoare stații de încărcare a mașinilor electrice în parcările magazinelor, potrivit unor surse din piața de energie.

Oficialii companiei energetice au răspuns solicitărilor noastre de informații pe această temă. Ei au confirmat existența unui parteneriat cu Mega Image, dar acesta se referă la alimentarea flotei retailerului cu gaz natural comprimat (GNC) și la montarea unei singure stații electrice de încărcare (cel puțin deocamdată) la un depozit al Mega Image.

Iată integral răspunsul primit de la Engie România:

„Parteneriatul cu Mega Image vizează implementarea celor două soluții de mobilitate verde pe care Engie le promovează, respectiv mobilitatea electrică și gazul natural comprimat. Astfel, am instalat o stație electrică de încărcare la unul din depozitele deținute de Mega Image și am incheiat un parteneriat având ca obiect alimentarea cu gaz natural comprimat a autovehiculelor din flota retailer-ului de la stația deținută și operată de Engie. O altă componentă pe care intenionăm să o dezvoltăm vizează montarea de panouri fotovoltaice, acestea fiind o soluie de viitor de producere a energiei, rentabilă din punct de vedere economic, pe care ne propunem să o lansăm cât mai multor parteneri”, spun reprezentanții Engie România.

Mega Image, companie deținută de grupul Ahold Delhaize, are o rețea de peste 700 de magazine în România și are deja un serviciu de încărcare a autovehiculelor electrice, gratuit, în nouă supermarketuri din București-Ilfov. Toate supermarketurile din București folosesc exclusiv energie din surse regenerabile.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice, deținând companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate.

Engie a montat, în vara lui 2019, a prima staţie publică de alimentare cu gaz natural comprimat pentru vehicule din Bucureşti, în sectorul 6, şi a anunţat atunci intenţia de a construi o reţea de astfel de staţii, dar cea de pe Bulevardul Preciziei a rămas momentan singura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *