Acoperișul “biosolar”, o nouă soluție pentru prosumatori

Vegetek, o companie franceză de soluții de ecologizare urbană, a dezvoltat acoperișuri „biosolare” pentru sisteme fotovoltaice, potrivit presei de specialitate.

Compatibilă cu acoperișurile verzi existente sau noi, soluția îmbunătățește eficiența energetică a clădirilor, în conformitate cu standardele franceze privind clima din 2021, care impun o acoperire a acoperișurilor cu 30% verdeață sau cu panouri solare.

Soluția, care se adresează dezvoltatorilor și proprietarilor de clădiri, combină un acoperiș acoperit cu vegetație cu panouri fotovoltaice, sporind eficiența panourilor cu 12%, conform datelor companiei

„Efectul de împrospătare al covoarelor verzi este cel care face posibilă îmbunătățirea performanței panourilor în timpul verii”, a declarat Aurélien Cassagnet, șeful operațiunilor imobiliare de la Vegetek, pentru revista pv France. „Fără niciun risc pentru vegetația plantată sub panouri. Dimpotrivă, instalația fotovoltaică creează diferite colțuri și umbre, favorabile unei creșteri a biodiversității”, a mai spus el.

Se pare că soluția inedită pentru acoperiș poate fi adaptată la toate tipurile de panouri. Singura constrângere este capacitatea unui acoperiș de a susține greutatea unei instalații, au spus cei de la Vegetek.

Vegetek are sediul în Cenon, lângă Bordeaux, Franța și este o subsidiară a grupului francez Demonchy.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *