A plouat cu amenzi de la ANRE pentru firmele din energie și gaze. Lista firmelor și sancțiunile

ANRE a dat sute de amenzi în ultimul an și jumătate firmelor din energie și gaze. Enel, Nuclearelectrica și Engie au primit cele mai mari sancțiuni. Vedeți în text lista tuturor amenzilor rămase definitive după procese.

În anul 2018, ANRE a dat 276 de amenzi firmelor din scetorul energiei electrice, cu o valoare cumulată de 4 milioane de lei, iar în primele șase luni ale acestui an au fost aplicate încă 165 de amezi, cu o valoare totală de aproape 1,9 milioane de lei. Majoritatea amenzilor au fost date distribuitorilor de energie.

Pentru sectorul de gaze, ANRE a aplicat în 2018 312 amenzi, cu o valoare cumulată de aproape 8 milioane de lei, la care s-au adăugat alte 58 în primele șase luni ale acestui an, cu o valoare totală de aproape 1,7 milioane. La fel, majoritatea sancțiunilor a fost aplicată distribuitorilor.

Datele au fost prezentate de ANRE într-o întâlnire cu presa, oficialii instituției spunând că amenyile au fost aplicate după ce inpectorii autorității au fost în control ca urmare a sesizărilor primite de la consumatori.

În final, 49 operatori licențiați au primit sancțiuni contravenționale rămase definitive, potrivit  ANRE. Iată un top 3 al celor mai mari amenzi, dintre cele rămase definitive.

500.000 lei. E-Distribuție Banat, pentru încălcarea prevederilor Standardului de performanță pentru asigurarea serviciului de distribuție a energiei electrice, respectiv asigurarea echipei de intervenție în minimum de timp legal în cazul întreruperilor neplanificate: 8 ore în mediul urban, 18 ore în mediul rural.

300.000 lei. Nuclearelectrica, pentru încălcarea obligației producătorilor de energie electrică de a oferta public şi nediscriminatoriu pe piaţa concurenţială întreaga cantitate de energie electrică disponibilă.

200.000 lei. Distrigaz Sud Rețele pentru încălcarea obligațiilor privind elaborarea și transmiterea studiului tehnico-economic în vederea finanțării lucrărilor  pentru realizarea obiectivelor necesare racordării, precum și încălcarea Standardului de performanță pentru serviciul de distribuție privind înregistrarea, cu număr unic, fiecare sesizare, reclamație, solicitare.

Vedeți aici lista tuturor companiilor amendate și valoarea amenzilor pentru sanctiunile rămase definitive:

Lista amenzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *