A apărut primul participant pe piaţa clienţilor mari de energie. Alro a ieşit la cumpărare de curent pentru 2019, contract de 135 mil. lei

După luni de zile de când a fost creată, piaţa clienţilor mari de energie electrică a primit în sfârşit primul său participant: producătorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie electrică din ţară, a lansat ofertă de cumpărare, valoarea totală a contractului fiind de circa 135 de milioane de lei.

Alro a iniţiat la 2 octombrie o ofertă de cumpărare de energie electrică, în bandă, cu perioadă de livrare 1 ianuarie-31 decembrie 2017, potrivit unui anunţ al OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică şi gaze. Este primul anunţ de pe piaţa clienţilor mari.

Alro vrea să cumpere energie prin şapte contracte, fiecare de câte 87 GWh, deci în total 613 GWh de energie electrică, cu livrare în bandă, la o putere medie orară de 10 MW, pentru tot anul următor. Producătorul de aluminiu şi de produse procesate, care deţine două fabrici în România, la Slatina şi la Tulcea, oferă un “preţ de deschidere aferent primului an de livrare de 221 lei/MWh, care include tariful de injecţie în reţea.

Aşadar, valoarea totală a acestui contract este de circa 135 de milioane de lei.

Citeşte şi:

Apare o nouă piaţă de energie electrică, pentru contracte mai lungi de un an. Se pot înscrie şi producători care nu au încă licenţă

Alro plăteşte energia în avans cu o lună, şi nu solicită celui care îi va vinde energia să constituie garanţii, dar cere o scrisoare de garanţie bancară, în valoare de 10% din valoarea contractului, care să fie valabilă până la finalul lunii ianuaria a anului 2020.

Alro, cel mai mare consumator de energie electrică din ţară, din motive care ţin de tehnologia obţinerii aluminiului,a demarat un program pe termen lung de reducere a consumului de energie, concomitent cu creşterea producţiei totale şi a producţiei de aluminiu cu valoare adăugată mare. Anul trecut, compania a investit peste 142 de milioane de lei pentru modernizare tehnologică, eficienţă operaţională şi creşterea portofoliului de clienţi.

Grupul Alro este deţinut de omul de afaceri rus Vitali Matsitsky.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *