
Enery are plăcerea de a anunța că Liviu Gavrilă a fost numit Head of Romania, consolidând astfel poziția noastră strategică pe piața energiei regenerabile, arată Enery într-o postare pe LinkedIn.
“Cu aproape 20 de ani de experiență în sectorul energetic, Liviu aduce o expertiză valoroasă din inițiativele de dezvoltare și optimizare a afacerilor desfășurate de ČEZ și Macquarie. Leadership-ul său în domeniile de Producție, Furnizare și ESCO îl face persoana ideală pentru a conduce operațiunile noastre din România. În noul său rol, Liviu va îmbunătăți capabilitățile locale ale Enery și ne va poziționa ca un jucător cheie în sectorul energiei regenerabile din România. În calitate de Vicepreședinte al RWEA – Asociația Română pentru Energie Eoliană – el menține o voce influentă în industrie și asigură o comunicare eficientă cu factorii de decizie importanți”, arată Enery.
“Experiența sa executivă, în funcțiile de Chief Generation Officer la Grupul Evryo, CEO la High Tech Clima SA și CEO la CEZ ESCO Romania SA, demonstrează expertiza sa în operațiunile din domeniul energiei regenerabile, tranzacțiile M&A și expansiunea strategică pe piață. Această numire subliniază angajamentul Enery de a crește capacitatea de producție a energiei verzi și de a ne consolida prezența pe piața din România”, mai spune compania.
Enery este o companie specializată în producția de energie regenerabilă, cu sediul în Austria și cu un accent deosebit pe piețele din Europa Centrală și de Est. Compania dezvoltă, achiziționează și operează proiecte de energie solară și eoliană. Compania are un portofoliu de 490 MW, dar planurile de dezvoltare ale companiei includ proiecte de aproape 8 GW din 11 țări.
La finalul anului trecut, UniCredit Bank a finalizat o tranzacție pentru finanțarea unui portofoliu de producție energie regenerabilă, în valoare totală de 214,45 milioane de euro către Enery. “Facilitatea de împrumut este alocată strategic pentru refinanțarea întregului portofoliu românesc de energie regenerabilă, oferind stabilitate financiară și eficiență operațională, sprijinind construirea unui nou proiect fotovoltaic de 64,5 MW și co-locarea sistemelor de stocare a energiei bateriei (BESS), în toate centralele operaționale și greenfield pentru a îmbunătăți rețeaua, stabilitate și capacități de stocare”, s-a comunicat atunci.