Nouă ieftinire a carburanților, azi. Benzina scade sub pragul de 7 lei pe litru în stațiile ieftine

Petrom a ieftinit și în această dimineață benzina și motorina vândute în stațiile proprii, la doar o zi de la precedenta ieftinire.

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România – de pe strada Brașov din București, monitorizată de noi,  afișează azi, 6 septembrie, un preț al benzinei standard de 7,04 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,09 lei pe litru.

Așadar, față de de ziua precedentă, Petrom a scăzut prețul benzinei și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Acest lucru face ca la unele stații ale companiei, care sunt în mod traditional mai ieftine, prețul benzinei să coboare sub pragul de 7 le pe litru – spre exemplu în benzinăria de pe strada Doctor Herescu, din zona centrală a Capitalei, benzina standard costă acum 6,98 lei pe litru

Este a treia ieftinire consecutivă a carburanților operată în luna septembrie. Precedenta a avut loc chiar ieri, când Petrom a scăzut prețul benzinei cu opt bani pe litru – o ieftinire mai consistentă decât cele pe care le operează în mod obișnuit compania – și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Acum trei zile, Petrom a scăzut prețul benzinei cu 4 bani pe litru și l-a menținut pe cel al motorinei. Asta după ce, în august, au fost operate zece mișcări de preț la pompă.

Acum o lună, la 3 august, aceeași stație afișa un preț de un preț al benzinei standard de 7,32 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,44 lei pe litru. Așadar, în ultima lună, benzina s-a ieftinit cu 28 bani pe litru, iar motorina cu 35 de bani pe litru, principala cauză fiind evoluția cotațiilor produselor petroliere și pe fondul unei cereri mai mari, sezoniere, pentru benzină în sezonul de vacanțe.

Prețurile petrolului sunt în scădere la nivel global cauza preocupărilor legate de o o cerere globală slabă și de datele slabe din China, cel mai mare importator de petrol din lume. Astfel, cartelul OPEC+ a convenit ieri să amâne cu două luni o creștere planificată a producției de petrol, care era programată în octombrie. La mometntul redactării acestei știri, prețul țițeiului Brennt, de referință pentru Europa, era de doar 72,6 dolari pe baril, iar prețul benchmark-ului american WTI a coborât de câteva zile sub nivelul de 70 de dolari – 69,1 dolari pe baril era cotația la momentul redactării acestei știri.

Cererea de carburanți a crescut în România cu 5% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, poitrivit estimărilor Petrom.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *