Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, a lansat o licitație în sistemul electronic de achiziții publice pentru a verifica starea tehnică a conductelor sale de gaze.
Contractul pentru “evaluarea stării tehnice a conductelor de gaz” are o valoare estimată de 13,7 milioane de lei și este de fapt un contract cadru pe patru ani, cu 4 contracte subsecvente având durata de 12 luni. Cantitatea maximă aferentă acestui contract este de apoape 700 km de conductă, mai precis 694.424 metri liniari
Ofertele la această licitație pot fi depuse până pe 20 februarie, iar atribuirea se va face în baza celui mai bun raport caitate-preț, unde prețul are o pondere de 80% în punctaj.
Achiziția este necesară pentru “stabilirea prelungirii duratei de funcționare a conductelor colectoare, a căror perioadă de funcționare este expirată conform catalogului prezentat în H.G. 2139/2004 cu modificările și completările ulterioare, clasificarea mijloacelor fixe utilizate în economie și duratele normale de funcționare ale acestora, care corespund cu duratele de amortizare în ani, aferente regimului de amortizare liniară”, se arată în caietul de sarcini.
În cazul mijloacelor fixe achiziționate cu durata normala de funcționare expirată sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normala de funcționare se stabilește de către o comisie tehnica sau expert tehnic independent, mai arată Romgaz.
Menținerea în funcțiune a mijloacelor fixe care pot afecta protecția vieții, a sănătății și a mediului (mijloace de transport rutier, feroviar, aerian și naval, mașini de construcții și de gospodărie comunală, mașini de ridicat etc.) după expirarea duratei normale de funcționare, se va putea face numai pe baza unui raport tehnic întocmit de organisme de certificare sau organisme de inspecție tehnică abilitate în domeniul de activitate al mijlocului fix, mai arată producătorul de gaze.
Citește și:
Romgaz a extras în primele nouă luni ale anului trecut 3,51 miliarde de metri cubi de gaze naturale, în scădere cu 4,7%, și a produs 641 GWh de energie electrică, în scădere cu 23%. Compania a raportat un profit net la nouă luni de 2,17 miliarde de lei, în scădere cu 3,1% față de aceeași perioadă a anului trecut