S-a terminat “Electric Up”. Peste 1.800 de contracte de finanțare au fost semnate, 1.500 de beneficiari au fost deja plătiți. O nouă ediție, la anul

Ministrul Energiei a anunțat încheierea etapei de implementare a proiectelor finanțate prin Programul Electric Up. Peste 1500 de beneficiari au fost deja plătiți, iar valoarea contractelor se ridică la aproape 480 milioane lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei.

Sebastian Burduja menționează, în atenția beneficiarilor Programului de finanțare Electric Up, că a fost încheiată etapa de implementare a proiectelor. Din totalul de 1839 de contracte de finanțare au fost implementate peste 1500 de proiecte cu o valoare totală de aproape 480  milioane lei.

„În ultimele 3 luni de zile am accelerat procesul de implementare a proiectelor și de finanțare a contractelor depuse în cadrul  Electric Up. S-au depus eforturi susținute din partea echipei Ministerului Energiei pentru a putea definitiva dosarele de decont. Am lucrat împreună inclusiv în weekenduri pe acest program, dar iată că se văd și rezultatele. Din totalul de 1839 contracte de finanțare, au fost implementate peste 1500 proiecte cu o valoare totală de aproape 480 milioane lei. Lista proiectelor plătite în baza cererilor și a dosarelor de decont depuse va fi publică pe site-ul ministerului în zilele următoare,” a transmis ministrul Sebastian Burduja.

“Următoarea etapă a proiectului este cea de monitorizare și în acest sens atragem atenția beneficiarilor să asigure funcționarea tuturor echipamentelor instalate la parametri tehnici asumați prin proiect și să răspundă obligațiilor contractuale prevăzute în această etapă. În alte condiții autoritatea va aplica măsuri de recuperare a finanțării”, se mai arată în comunicat.

La începutul anului viitor se lansează apelul Electric UP 2

„Deja pregătim programul Electric Up 2, pe care îl vom demara la începutul anului viitor. Vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul nevoilor operatorilor economici,” a mai anunțat ministrul Sebastian Burduja.

Prin Programul Electric-Up se acordă un ajutor de minimis întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HoReCa, în sumă maximă de 100.000 euro/beneficiar, reprezentând un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Finanţarea acordată în cadrul programului este destinată instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

 

1 Comment

  1. Au ajuns să își monteze stații de încărcare firme producătoare de termopane și altele care nu au avut, nu au și nu vor avea vreodată vreo legătură cu electrificarea și evident nici cu HoReCa.
    Bani aruncați pe stații pe care nu le va folosi nici dracu asta în timp ce la stațiile de încarcare din marile orașe de cele mai multe ori este coadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *