INVL Renewable Energy Fund I cumpără șase proiecte de parcuri solare în România, în total 103 MW

INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management a semnat două contracte pentru achiziția a șase proiecte de parcuri solare cu o capacitate totală de 102,7 megawați (MW).

Cu aceste două tranzacții, portofoliul  INVL Renewable Energy Fund I din România ajunge la 268,7 MW. Toate proiectele de parcuri solare din portofoliul fondului au fost deja aprobate pentru conectarea la rețea. Potențialul total de investiții al Fondului în România, inclusiv proiectele solare aflate în curs de dezvoltare din luna iunie a acestui an, se va ridica la peste 200 de milioane de euro. Se preconizează ca toate parcurile solare să înceapă să producă energie electrică în 2024 și 2025.

Lucrările de construcție la proiectele din portofoliu sunt planificate să înceapă treptat în primul trimestru al anului 2023.

„Atractivitatea pieței românești crește rapid, investitorii străini manifestând un interes puternic pentru sectorul energiei regenerabile al țării. Portofoliul de proiecte de energie regenerabilă al fondului nostru este, de asemenea, destul de important și continuăm să căutăm în mod activ noi proiecte pe piață”, spune Liudas Liutkevičius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I.

În prezent, portofoliul fondului însumează aproape 309 MW obținuți din proiecte de parcuri solare în curs de dezvoltare în Polonia și România. INVL Renewable Energy Fund I, care evaluează, de asemenea, oportunități de investiții în statele baltice, își dorește să își extindă portofoliul la 400 MW sau mai mult până la sfârșitul acestui an și să finalizeze construcția tuturor proiectelor active până la sfârșitul anului 2025.

Înființat la 20 iulie 2021 de către societatea de administrare a activelor INVL Asset Management, subfondul destinat investitorilor informați investește în proiecte de energie regenerabilă (solară, eoliană) aflate în stadii incipiente și medii, care includ construcția de noi centrale electrice, crearea și/sau achiziția de infrastructură pentru operarea centralelor electrice și gestionarea eficientă a centralelor electrice existente în Uniunea Europeană și în statele membre ale Spațiului Economic European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *