Termenul de depunere a proiectelor din regenerabil pentru finanțare prin PNRR se prelungește din nou, cu o săptămână

Perioada de depunere a propunerilor de proiecte de producţie de energie din resurse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, finanţate din fonduri europene aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, se prelungeşte până pe 22 iunie 2022, ora 17:00, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, pe Facebook.

„Ghidul specific-Condiţii specifice de accesare a finanţării din fonduri europene aferente PNRR „Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate”, aferent măsurii de investiţii I.1 din cadrul Componentei C6 Energie – Pilonul I. Tranziţia Verde din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, aprobat prin Ordinul ministrului Energiei nr 507/24.05.2022, se modifică după cum urmează: La Capitolul I . Informaţii despre procedura de ofertare concurenţială pentru selecţia proiectelor, subcapitolul 1.2 perioada de depunere a propunerilor de proiecte de producţie de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurenţială, paragraful „Dată şi oră închidere depunere de proiecte:15.06.2022, ora 17:00”, va avea următorul cuprins: „Dată şi oră de închidere depunere de proiecte:22.06.2022, ora 17:00”, se menţionează în Ordinul semnat de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Este a doua oară când acest termen se prelungește, termenul inițial fiind 31 mai.

Bugetul disponibil pentru proiecte este de circa 457 de milioane de euro.

”Venim cu soluții reale și cu finanțarea necesară. Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte creşterea cu aproximativ 950 MW a capacităţii instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrat. Realizarea investițiilor înseamnă soluții pe termen lung pentru asigurarea energetică a țării noastre”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei, la momentul la care a fost lansat apelul de proiecte, pe 30 martie.

Apelul de proiecte are ca obiect sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la rețea – luna iunie 2024.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *