Guvernul a aprobat în ședința de astăzi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Tor bugetul pentru programe este de circa 2,7 miliarde de lei dintre care aproape 1 miliard a fost alocat pentru sisteme fotovoltaice.
Programele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) vor avea anul acesta un buget de aproximativ 2,7 miliarde de lei, sumă care va fi utilizată atât pentru onorarea angajamentelor rezultate din sesiuni anterioare, cât şi pentru continuarea programelor deja consacrate şi pentru finanţarea unor programe noi, informează Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).
Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și a livrării surplusului în rețeaua națională are un buget de 986 de milioane de lei, care va fi distribuit astfel:
– 686 de milioane de lei pentru aprobarea dosarelor și încheierea contractelor cu persoanele fizice care au fost înscrise în Program în sesiunea desfășurată în luna decembrie 2021;
– 300 de milioane de lei pentru relansarea înscrierilor în Program în cursul anului 2022.
De asemenea, programul privind iluminatul public stradal (lămpi cu LED) va continua, având alocat pentru anul acesta un buget de 1 miliard de lei, astfel:
– 500 de milioane de lei pentru aprobarea dosarelor și încheierea contractelor aferente cererilor de finanțare depuse în sesiunea desfășurată în anul 2021;
– 500 de milioane de lei pentru relansarea Programului în anul 2022.
Distribuitori își renoiiesc infractutura pe bani prosumatorilor. Ii umilesc si îi lase să aștepte luni de zile iar ANR se fac ca ploua!
„pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și a livrării surplusului în rețeaua națională”
O minciună.
Acest sistem (3kw) acoperă doar consumul din timpul zilei, instant, atunci când produce energie. Compensarea nu se vace cantitativ, 1kw consumat/ 1kw livrat, ci valoric. Ceea ce, după calculele lor, abia acoperă consumul din rețea, pe timp de vară. Iarna, când nu produci mai nimic, nu ai niciun beneficiu.
Si uite asa, produci vreo 4 Mw/an, din care consumi doar unul instant, restul „il vinzi” pe doi bani, insa necesarul consumat din retea te arde la facturi.
Oare suntem prieteni cu mediul, sau cu e-on si altii de teapa lor?
Cu noi cine e prieten?
https://www.digi24.ro/stiri/economie/energie/prosumatorii-vor-fi-compensati-pentru-cantitatea-de-energie-livrata-in-retea-guvernul-a-adoptat-o-ordonanta-de-urgenta-in-acest-sens-1785685
Stirea de mai sus este fake news?
Toată stima,Dl Ursu,e corect ce spuneți,mă gândesc cum sa facem să- i trezim pe nemernici! Din 2019 zac banii neutilizați,azi ar fi fost o recompensă pentru cei care acționează,gândesc,sunt vizionari! La noi,că în bancul cu omul din Tecuci: avea un motor,și la ce i-a folosit?
Ma intereseaza detin o cabana nu avem curent electric