Transelectrica a pus al doilea transformator de 250 MVA la stația din Sibiu. Spor de putere de 200 MW

Capacitatea de transfer la interfața dintre rețeaua electrică de transport și cea de distribuție, precum și capacitatea de racordare a unor noi centrale electrice din zona Sibiu înregistrează de la sfârșitul săptămânii trecute o creștere cumulată de până la 200 MW, arată Transelectrica într-un comunicat.

Acest obiectiv a fost atins prin punerea în funcțiune a celui de-al doilea transformator 250 MVA, 400/110 kV în Stația Electrică de Transformare 400/220/110/20 kV Sibiu Sud.

Este vorba despre o investiție de aproximativ 15 milioane de lei, realizată din fonduri proprii și finalizată la 27 august 2021, când au fost trecute cu succes toate probele de funcționare, mai arată compania

Operaționalizarea acestui echipament contribuie la:

  • creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică a zonei Sibiu și a calității energiei electrice livrate;
  • creșterea capacitații de transfer la interfața dintre rețeaua electrică de transport și cea de distribuție, care creează premisele dezvoltării economice a zonei Sibiu;
  • creșterea capacitații de racordare de centrale electrice în zona Sibiu, cu precădere a celor regenerabile, cu impact major asupra reducerii poluării și de creștere a calității vieții în zonă.

“Investiția a fost realizată cu sprijinul contractorilor SMART S.A., ABB POWER GRID S.R.L., RETRASIB S.A. Sibiu, GE Energy, FARBEN S.R.L”, mai arată compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *