Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice, eveniment pe tema energiei regenerabile din Marea Neagră, în marja COP 26

Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice va organiza, împreună cu Comisia Europeană, o masă rotundă în care se va discuta despre potenţialul energiilor regenerabile la Marea Neagră, în cadrul evenimentului COP 26, a afirmat, luni, pentru AGERPRES, Răzvan Nicolescu, preşedintele asociaţiei.

„Am acceptat cu plăcere propunerea Comisiei Europene să organizăm împreună un eveniment la Glasgow. Pentru o organizaţie tânără ca a noastră este o onoare. Mă bucur că vom aduce situaţia României în atenţia participanţilor la Glasgow. Chiar dacă mai avem mult de făcut, suntem, în prezent, cea mai ambiţioasă ţară din regiune în promovarea energiilor regenerabile şi ne aflăm în top 5 mondial la decuplarea creşterii economice de creşterea nivelului de emisii. Înainte de Glasgow, Asociaţia noastră va lansa şi o iniţiativa globală ‘Clean Path Initiave’, prin care ne propunem să aducem o contribuţie pornită din România la cea mai mare problemă cu care se confruntă omenirea: combaterea schimbărilor climatice”, a arătat Nicolescu.

Comisia Europeană va administra un pavilion propriu pentru evenimente la Glasgow, în cadrul căruia va avea loc şi masa rotundă pe tema Mării Negre.

Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice din 2021, cunoscută şi sub numele de COP 26, este cea de-a 26-a conferinţă a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice şi cel mai important eveniment de profil de la nivel mondial.

Evenimentul va avea loc la Glasgow, Marea Britanie, între 1 şi 12 noiembrie 2021.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *