Enel Green Power (EGP) a stabilit un nou record în 2020 prin construirea a 3.106 MW de noi capacități regenerabile în întreaga lume, cu 77 MW mai mult (+ 2,5%) față de capacitatea regenerabilă construită în 2019, arată un comunicat al companiei.
„Încă o dată, Enel Green Power și-a depășit cu succes propriul record, în ciuda contextului dificil provocat de pandemia COVID-19, care este fără îndoială una dintre cele mai mari provocări ale erei noastre. Am realizat acest lucru punând la baza activităților noastre siguranța tuturor colegilor noștri, precum și a comunităților care sunt o parte esențială a lanțului nostru valoric”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power, în comunicat
„Această etapă consolidează poziția noastră de lider absolut în sectorul energiei regenerabile, operând cea mai mare flotă privată din lume pentru generarea de energie curată. În viitorul apropiat, vom continua să urmăm această cale și vom accelera dezvoltarea sustenabilă, în conformitate cu viziunea Grupului Enel pentru 2030, care prevede atingerea unei capacități de energie regenerabilă de circa 145 GW.”
Noua capacitate regenerabilă construită de EGP în 2020 include circa 46 de instalații, în principal eoliene (2.284 MW) și solare (803 MW). În plus, EGP a renovat centrale în funcțiune cu o capacitate de circa 1,2 GW (250 MW eoliene, 847 MW hidroenergie și 73 MW geotermale) pe parcursul anului.
Din punct de vedere geografic, noua capacitate este distribuită după cum urmează:
- 508 MW în Europa, în special în Spania;
- 879 MW în America Latină, în principal în Brazilia;
- 1.386 MW în America de Nord, în principal în Statele Unite ale Americii;
- 333 MW în Africa, Asia și Oceania.
Cu cei 3.106 MW construiți în 2020, EGP gestionează acum o capacitate regenerabilă totală de circa 49 GW, confirmându-i poziția de lider absolut, fiind cel mai mare jucător privat în domeniul surselor regenerabile de energie, la nivel global, arată compania.
Complet funcțională, această nouă capacitate va genera circa 11,3 TWh pe an, evitând în același timp emisia anuală în atmosferă a 6,86 milioane de tone de CO2. Această realizare contribuie la obiectivul Grupului Enel de a-și limita emisiile directe de gaze cu efect de seră („GES”) la 148 gCO2eq / kWh în 2023, ajutând Grupul să își atingă obiectivul de decarbonizare, bazat pe știință, care prevede reducerea directă a emisiilor GES cu 80% față de 2017, în conformitate cu scenariul creșterii temperaturii globale cu 1,5°C.
“Acest succes confirmă angajamentul Enel de a continua dezvoltarea capacității regenerabile a grupului, cu o prezență geografică globală, așa cum este subliniat și în viziunea pentru 2030, care prevede o capacitate regenerabilă totală de circa 145 GW până în 2030. Creșterea capacității regenerabile a EGP este în conformitate cu Obiectivul Grupului Enel de a-și decarboniza complet mixul de generare până în 2050”, mai arată compania.