Patru parcuri eoliene noi din Vaslui se pot lega la reţeaua naţională

GE Energy şi Prowind au anunţat semnarea contractului cu Transelectrica prin care patru parcuri eoliene, cu o capacitate de 300 MW, vor fi conectate la Sisitemul Energetic Naţional.

“Contractul de conectare în reţea a unei capacităţi de 300 megawaţi (MW) încheiat între operatorul de reţea naţional Transelectrica şi o asociere mixtă dintre GE şi dezvoltatorul german de parcuri eoliene Prowind GmbH va juca un rol deosebit de important în extinderea sectorului de energie eoliană al României. Acesta va pregăti terenul pentru Prowind, furnizor de energie regenerabilă, care va construi patru parcuri eoliene în nord-estul României” se arată într-un comunicat al GE Energy.

Obiectul contractului este reprezentat de conectarea parcurilor eoliene ale asocierii mixte la noul post de transformare al Transelectrica, aflat în curs de construcţie în apropierea comunei Banca.

Cele patru proiecte sunt situate pe dealurile din judeţul Vaslui, o zonă agricolă cu densitate redusă a populaţiei, în nord-estul României. Windelcon, o companie românească de dezvoltare a proiectelor eoliene, se ocupă de activităţile de dezvoltare locală.

„Proiectele de parcuri eoliene pe care le dezvoltăm în judeţul Vaslui vor aduce avantaje considerabile în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă şi veniturile impozabile, contribuind la creşterea calităţii vieţii şi îmbunătăţirea serviciilor pentru populaţia locală şi pentru companii şi susţinând în acelaşi timp obiectivele naţionale economice şi de mediu ale României,” a declarat în comunicat Johannes Busmann, fondatorul şi deţinătorul Prowind GmbH.

GE intenţionează să livreze în total, pentru aceste parcuri, 120 de turbine, primele dintre ele  urmând să fie aduse în a doua jumătate a anului 2012.

„Contractul de conectare la reţea încheiat cu Transelectrica este un important pas înainte în eforturile depuse de GE şi Prowind în vederea susţinerii planurilor guvernului României privind energia regenerabilă,” a declarat Carmen Neagu, Director Regional al GE Energy pentru Europa de Sud-Est.

Proiectele se încadrează în obiectivele României de a produce 24% din energie din surse regenerabile până în anul 2020.

Proiectele GE-Prowind din România fac parte din strategia mai amplă a GE privind furnizarea serviciilor şi tehnologiei sale avansate de energie eoliană unui număr tot mai mare de proiecte pe teritoriul Europei, având în vedere faptul că diverse ţări încearcă să îşi atingă obiectivele de producţie de energie regenerabilă şi reducere a emisiilor.

Prowind GmbH este un dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă. Având sediul central în Osnabrück, Germania, Prowind a proiectat, finanţat şi construit peste 20 de centrale pe bază de energie eoliană, solară şi biomasă în Germania.

 

 

5 Comments

  1. Zaitev

    Zaitev / (acum 3 min)

    asta da afacere …proasta,…

    Firmele straine au venit la noi,…in Ro, au luat terenuri in proprietate, folosesc potentilul eolial al zonei, produc energie electrica pe care o vind cu cit vor si unde vor,… sau o exporta, statul se alege cu 24 % TVA, si pentru ca poduc energie …VERDE, statul le da certificate ‘verzi” care pot fi vindute la bursa,…in concluzie Statul Roman nu se alege cu aproape nimic, decit cu orgoliul prostesc ca „PRODUCEM ENERGIE ,…VERDE”. Ce avantaj are consumatorul Roman de electricitate ? ca Romania produce energie electrica , cu ajutorul vintului si al energiei nucleare ????….”0″…

  2. O MINCIUNA CIT CASA,….
    „Proiectele de parcuri eoliene pe care le dezvoltăm în judeţul Vaslui vor aduce avantaje considerabile în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă şi veniturile impozabile, contribuind la creşterea calităţii vieţii şi îmbunătăţirea serviciilor pentru populaţia locală şi pentru companii şi susţinând în acelaşi timp obiectivele naţionale economice şi de mediu ale României,” a declarat în comunicat Johannes Busmann, fondatorul şi deţinătorul Prowind GmbH….”
    Ouparea fortaie de munca, citi angajati vor lucra la ridicarea eolienelor ? si pe ce perioada / ca dupa punerea in functiune nu vad ce ar mai pute face un angajat folosit la turnat betoane la fundatii. Cimpurile Eoliene sint supravegheate de o echipa de celmult 3 electriini .
    „….susţinând în acelaşi timp obiectivele naţionale economice şi de mediu ale României” mai sa fie ,…concret, cum ?

  3. …ESTE ADEVARAT , au fost create 2000 de locuri de munca …in GERMANIA,la producatorul CENTRALELOR EOLIENE. In Romania , ce sa faca 2000 de muncitori la un parc eolian …? sa sufle in palele generatorului cind nu bate vintul …

  4. Caut loc de munca in domeniul eolienelor.Am absolvit Facultatea:Tehnologia Constructiilor de Masini,specializare: MASINI SISTEME HIDRAULICE SI PNEUMATICE,avand ca proiect de diploma:Turbina de vant tripala.
     
    ID:[email protected]
     
    NR.Tel:0761437664

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *