Panourile fotovoltaice asigură la ora redactării acestei știri, de peste două ori mai multă energie electrică decât centralele pe cărbune și mai mult decât un reactor al centralei nucleare de la Cernavodă.
Centralele forovoltaice produceau, la miezul zilei (ora 12.24) la o putere orară de 811 MW, ceea ceă înseamnă peste 15% din toată producția de energie electrică a țării, la acest moment. Cu un aport mai mare decât al unui reactor de la Cernavodă, fotovoltaicele sunt așadar a patra sursă de generare a României, după centralele hidro, centrala nucleară și centralele pe gaz-și se află la mică distanță de ultimele, după cum se poate vedea în imaginea articolului.
Cu siguranță o premieră, chiar dacă este soare: forovoltaicele au ajuns să genereze de peste două ori mai mult decât toate centralele pe cărbune ale țării (367 MW), situație explicabilă prin scăderea consumului, pe fondul pandemiei de corobavirus, dr și prin faptul că principalul producător de energie din cărbune, Complexul Energetic Oltenia funcționează la o capacitate limitată, iar angajații sunt în șomaj tehnic, prin rotație. În plus, producția de energie din surse regenerabile este preluată prioritar în Sistemul Energetic Național.
În România sunt circa 1.400 MW instalați în centrale fotovoltaice, potrivit ultimelor date ale ANRE.
opriti si inchideti cat mai repede gaura neagra a economiei romanesti- c e hunedoara, are cea mai scumpa, cea mai poluanta energie electrica, este robinetul prin care PSD se alimenteaza in voie de la banul public