Debranşarea de la RADET în 7 paşi

După ce Guvernul a anunţat că nu va mai subvenţiona generalizat energia termică livrată centralizat, este posibil ca debranşarea să pară o soluţie pentru unii proprietari de apartamente.

 

Din aceeastă iarnă, proprietarii de apartamente branşate la sistemul centralizat de încălzire ar putea vedea o creştere a facturilor lunare la energia termică de 60%, potrivit ultimelor estimări (grosiere, adevărat) atribuite de presă chiar unor surse guvernamentale. Preţul final plătit de populaţie va depinde în totalitate de primării, care vor decide cât vor mai subvenţiona din preţul de producţie şi distribuţie. O scumpire nu poate fi exclusă aşa că, pentru cei care doresc să renunţe la serviciile RADET (cazul Bucureştiului), iată de paşi trebuie urmaţi:

– Obținerea acordului Asociației de Proprietari precum și al vecinilor

– Acordurile se depun împreună cu cererea de debranșare la RADET

– RADET comunică actele necesare pentru dosarul de debranșare

– Întocmirea dosarului de debranșare

– Aprobarea RADET pentru debranșare dupa analiza dosarului

– Depunerea dosarului avizat de către RADET și Asociația de Proprietari la Secția de Distribuție a sectorului și întocmirea devizului de plată.

– Depunerea chitanței la secția de termoficare și debranșare efectivă în termen de 45 zile

Menţionăm că debranşarea poate fi făcută doar în perioada în care societatea de distribuţie nu livrează agent termic. Pentru Bucureşti, procesul efectiv de debranşare poate dura şi trei luni de zile

 

6 Comments

  1. O treaba extrem de simpla este complicata intentionat chiar de catre „autoritati”.

    Ceea ce denota faptul ca proprietarul roman de apartament, nu a devenit proprietar individual dupa „revolutie”, ci continua sa fie proprietar in devalmasie=in comun=in colectiv ……. COMUNIST !

  2. Intrebare catre autoritati:

    1) atat timp cat „DEBRANSAREA” implica doar schimbarea sursei de alimentare a caloriferelor de la sursa centralizata de alimentare numita RADET, la centrala termica proprie;

    2) fara inlaturarea din apartament a instalatiei=sursei de alimentare de la RADET;

    3) de ce mai este totusi nevoie de obtinerea prealabila a „APROBARII” din partea RADET, a ASOCIATIEI DE „PROPRIETARI”, cat si a VECINILOR ???????

  3. Mai ales ca „DEBRANSAREA”, chiar si „APROBATA” de catre RADET, nu-l scuteste pe prorpietar de plata suplimentara a energiei termice „consumate” de tevile care-i vor trece prin apartament pana la sfarsitul vietii ???????

  4. In Romania nu este CAPITALISM, in sensul ca:

    ” platesti ceea ce consumi ! ”

    Ci, in Romania este COMUNA PRIMITIVA=COMUNISM SADEA, in sensul ca:

    ” consumi, nu consumi, tot platesti ! „

  5. Si de ce mai trebuie „DOCUMENTATA”=”IN_DOSARIATA” – intocmita O ENCICLOPEDIE intreaga – pentru o operatiune atat de simpla precum:

    DESFIINTAREA UNUI ROBINET ????????

  6. Va recomand o firma serioasa pentru elaborarea Proiectului de debransare.Ea se numeste D&V CONSULTING si are telefonul 0740588777. AU venit acasa la data si ora stabilita, au facut expertiza tehnica cu mare profesionalism, am semnat contractul, iar proiectul a fost gata inainte de data stabilita.Nu am avut nici o problema la RADET( am aflat ca la alte firme se mai returneaza proiectele) si am primit repede Referatul tehnic.Pretul a fost rezonabil(cu factura) si am fost foarte multumita. Va urez succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *