9.400 MW – consumul maxim instantaneu de electricitate din această iarnă. A fost atins ieri, eolienele au fost prima sursă de generare

Transelectrica a emis un comunicat de presă în care arată că ieri, 8 decembrie, a fost atinsă valoarea maximă a consumului instantaneu de energie electrică din această iarnă.

Iată comunicatul Transelectrica:

“Ieri, 8 decembrie 2020, în Sistemul Electroenergetic Național au fost înregistrate cele mai ridicate valori instantanee de consum al energiei electrice de la începutul anului și până în prezent, respectiv 9389 MW. La nivelul Municipiului București consumul a atins 1400 MW. De asemenea, valoarea înregistrată ieri la nivel național depășește consumul maxim instantaneu din decembrie 2019, respectiv 9154 MW.

Chiar dacă în perioada pandemiei s-a remarcat o scădere generală a consumului de energie electrică la nivel național, începând cu luna noiembrie 2020, s-a înregistrat o creștere de consum.

În istoricul ultimilor 5 ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, având o valoare de 9930 MW”.

Potrivit datelor cu consumul instantaneu de pe site-ul Transelectrica, acest consum a fost atins în dimineața zilei de ieri, la ora 10.00, o valoare apropiată de aceasta fiind înregistrată și în vârful de consum de seară, la ora 17.30.

În ciuda acestui consum ridicat, SEN și-a asigurat resursele în principal de la producătorii interni de electricitate, importul instantaneu fiind la doar 262 MW la acea oră. Cel mai mare aport la producție l-au avut atunci turbinele eoliene (2.420 MW), urmate de hidrocentrale (2.124 MW), centralele pe gaze (1.752), centrala nucleară de la Cernavodă (1.399 MW) și centralele pe cărbune (1.324 MW).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *