60% din banii necesari construcției parcului fotovoltaic de la Rătești, inaugurat recent și cel mai mai mare din România, au venit dintr-un credit de la Raiffeisen

Vlasceanu & Partners a acordat asistență juridică pentru Ratesti Solar Plant, societate detinută de grupul Econergy si grupul Nofar, în vederea obtinerii unei facilități de credit in valoare de 60 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank International si Raiffeisen Bank România pentru a finanța o parte din proiectul său de energie regenerabila cu  o capacitate de 155 MW de la Ratești, Romania, dintr-un cost total al investitiei de 102 milioane EUR, arată casa de avocatură într-un comunicat de presă.

De mentionat ca structura de finantare este bazata pe merchand sales, fara a fi nevoie de un contract de achizitie de energie electrica pe termen lung, arată comuniatul.

Ratești este cel mai mare proiect fotovoltaic din Romania, dezvoltat pe o suprafață de 170 ha, cu o capacitate instalata totala de 155 MW, care se preconizeaza ca va produce anual 220 GWh de energie electrica. Proiectul si-a incheiat cu succes fazele de constructie si de conectare la rețea, procesul de punere sub tensiune fiind finalizat recent.

Vlasceanu & Partners a acordat asistenta juridica pe tot parcursul ciclului de viata al proiectului, contribuind cu expertiza sa de la achizitia initiala a acestuia pana la dezvoltarea ulterioara, constructia si conectarea la retea.

„Suntem recunoscatori companiei Econergy, clientul nostru de lunga durata, pentru ca ne-a incredintat acest proiect si conteaza pe asistenta noastra pentru garantarea conformitatii legale pentru acest proiect si pentru restul portofoliului lor din Romania. Aprobarea finantarii de către Raiffeisen dovedește soliditatea proiectului din toate punctele de vedere, expertiza echipei implicate in derularea proiectului, precum si soliditatea pietei energiei regenerabile din Romania. Ne bucuram sa constatam ca proiectele de energie regenerabila sunt acum sustinute nu doar de entitati finantatoare straine, ci si de institutii bancare romanesti, si suntem optimisti in ceea ce priveste cresterea continua a procentului de finantari bancare pentru astfel de proiecte”,  a spus  Loredana Vlasceanu, Partenerul care a coordonat proiectul.

Citește și:

Nofar și Econergy au inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est, de 155 MWp, la Rătești, Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *