400 de benzinării Petrom vor avea magazine MyAuchan, investiție de 50 de milioane de euro. A fost inaugurată prima

OMV Petrom și Auchan Retail România, subsidiara din România a Auchan Retail, unul dintre cele mai mari grupuri mondiale de comerț alimentar, au început integrarea magazinelor de proximitate MyAuchan în stațiile de alimentare Petrom, potrivit unui comunicat al ambelor companii.

În perioada 2021 – 2024, aproximativ 400 de stații de alimentare din rețeaua Petrom amplasate în zone rurale și urbane ale țării vor fi reamenajate atât la interior, cât și la exterior.

Cele două companii vor investi peste 50 de milioane de euro pentru modernizarea celor 400 de stații de alimentare Petrom.

OMV Petrom a inaugurat prima stație modernizată de carburanți din rețeaua Petrom în cadrul unui amplu program de modernizare a întregii rețele. Aceasta include culoar rapid de alimentare cu posibilitate de plată cu cardul la pompă.

„Programul de modernizare a stațiilor de alimentare Petrom demonstrează angajamentul nostru puternic de a face investiții pe termen lung în România și de a oferi energie neîntreruptă și servicii de calitate consumatorilor români. În această perioadă dificilă, investițiile private au un rol semnificativ pentru revenirea economică”, a spus, în comunicat, Christina Verchere, CEO OMV Petrom

„Așteptările și nevoile clienților noștri sunt din ce în ce mai sofisticate, iar eforturile noastre trebuie să fie în aceeași direcție. Cu partenerul nostru, Auchan, aducem experiența supermarketului în stațiile Petrom. Raportul unic calitate/preț accesibil care definește marca Petrom va fi completat cu oferta Auchan de produse convenabile și accesibile non-stop, disponibile în timp ce clienții își alimentează mașinile”, a declarat și Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

În exteriorul stațiilor Petrom, elementele de identitate vizuală din prezent vor fi înlocuite și se vor efectua lucrări de modernizare în zona pompelor și a serviciilor adiacente (spălătoria auto, alimentarea cu GPL).

În plus, vor fi și cinci stații-pilot în cadrul cărora vor fi adăugate soluții de plată cu cardul și cu telefonul mobil la pompă și vor fi implementate culoare rapide pentru alimentare cu carburanți.

„Printr-un mix unic ce reunește alimentarea cu combustibil și un comerț modern cu produsele necesare zi de zi, completat de o  serie de servicii profesioniste atât in-store cât și digitale, respectiv o experiența deosebită, magazinele MyAuchan deschise în stațiile Petrom își propun să devină un pasaj util, plăcut și avantajos pentru societatea modernă aflată în permanentă mișcare. Inaugurăm astăzi prima stație complet modernizată și ne continuăm acest plan ambițios ce presupune remodelări progresive de circa 100 de stații pe an. Suntem bucuroși că diferența Auchan va putea ajunge, grație parteneriatului cu Petrom, în peste 250 de noi localități.“, a spus Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

Magazinele de proximitate MyAuchan vor fi integrate în locul spațiilor comerciale existente din stațiile Petrom. Clienții vor găsi pe rafturi peste 2.500 de produse la un raport preț-calitate avantajos, de la alimente premium, incluzând produse gata preparate, cafea proaspătă, produse proaspete (fructe și legume, brutărie, lactate) și alte produse de băcănie, până la produse non-alimentare, precum cosmetice, detergenți, produse pentru bebeluși și accesorii auto.

Cooperarea dintre OMV Petrom și Auchan Retail România, un concept nou pentru piața din România, a început în anul 2017 cu o fază-pilot în care au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan în stații de distribuție marca Petrom, atât din zone urbane, cât și în zone rurale din România. În această fază, sa urmărit testarea modelului de afaceri și evaluarea potențialului acestei colaborări.

În februarie 2019, OMV Petrom și Auchan Retail România au semnat un Memorandum de Înțelegere cu scopul de a analiza extinderea colaborării într-un parteneriat de lungă durată. Memorandumul a fost aprobat de Consiliului Concurenței în luna iulie a anului trecut.

În decembrie 2020, OMV Petrom și Auchan Retail România aveau deschise 22 magazine de proximitate MyAuchan în stațiile de distribuție marca Petrom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *