30.000 de euro, nerambursabili, de la Guvern pentru panouri fotovoltaice și stații de încărcare la hoteluri

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, pe pagina sa de facebook, că IMM-urile din turism vor primi câte 30.000 de euro de la stat pentru a monta instalații fotovoltaice sau stații de încărcare a mașinilor electrice.

Iată integral postarea ministrului Economiei:

“Granturi de 30.000 de euro, 100% nerambursabile, pentru montarea de panouri solare și stații pentru încărcarea mașinilor electrice

Avem 100 de milioane de euro din Fondul de Mediu cu destinația reducere de CO2 și 100 de milioane de euro – acei bani pe care i-am luat de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, care se vor duce tot către reducerea emisiilor de CO2.

Granturile, de câte 30.000 euro, 100% nerambursabile, vor merge către IMM, turism, pentru montarea de panouri solare și stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Hotelurile vor avea o linie dedicată. Va fi automat. Astfel, își vor putea reduce costurile cu utilitățile și totodată vor avea posibilitatea de reclamă, fiind în baza de date europeană a stațiilor de încărcare!”

Ministrul a vorbit pentru prima data despre acest program în luna mai.

„Pentru hoteluri gândim un program de sprijin pentru a le ajuta să-ţi reducă cheltuielile cu anumite utilităţi şi o să vedeţi în perioada imediat următoare că o să lansăm nişte proiecte speciale pentru hotelieri, să le reducem costurile cu energia electrică, să le finanţăm prin granturi 100% o producţie de fotovoltaice de curent electric, fotovoltaice de 27 kW, care ar putea reduce la unii chiar 100%, la alţii poate cu 50% costurile cu energia electrică.

De asemenea, dacă vom impune nişte reguli vizavi de modificările pe care trebuie să le facă hotelierii, proprietarii de restaurante, cafenele şi baruri, atunci şi acele reguli vor presupune nişte costuri suplimentare. O să facem un pachet de finanţare în aşa fel încât să-i ajutăm, să nu fie pe cheltuiala lor aceste costuri. Tot un grant care să fie dedicat pentru industria ospitalităţii”, spunea Popescu la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *