Carburanții se scumpesc puțin, dar des. O nouă creștere de preț, de 3 bani pe litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut din nou prețurile carburanților vânduți prin stațiile proprii. Scumpirea nu este de anvergură, dar survine uneia care a avut loc recent, ca urmare a revenirii parțiale a cotațiilor la petrol.

Petrom a crescut din nou prețurile carburanților, cu 3 bani pe litru, și la benzină și la motorină, pe baza comparatorului de prețuri al companiei. Astfel, la stația monitorizată de noi, cea de pe Șoseaua Alexandriei din București, tradițional cea mai ieftină din Capitală, benzina costă 4,27 lei pe litru, față de 4,24 lei cu două zile în urmă, iar motorina 4,53 lei, față de 4,5 lei acum două zile.

Este a doua creștere de preț în ultima săptămână după ce, pe data de 8 iunie compania crescuse prețurile cu 4 bani pe litru, asta după ce, vinerea trecută, compania petrolieră crescuse prețurile cu 3 bani – prima modificare de preț de la 30 aprilie până acum.

Scumpirile sunt cauzate de revenirea parțială a prețurilor la petrol, care conduc la o creștere a cotațiilor produselor petroliere. La momentul redactării acestei știri, de exemplu, cotația petrolului Brent era de 39  dolari barilul ( a fost și mai mult zilele trecute), în condițiile în care în aprilie scăzuse și la 21 de dolari.

Petrom este liderul pieței de distribuție a carburanților din România, și operează o rețea de 403 stații sub brandul Petrom și 153 de stații sub brandul OMV. Compania a prognozat o scădere dramatică, cu 45%, a vânzărilor de carburanți în benzinării, în al doilea trimestru al acestui an.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *