15% din acțiunile Hidroelectrica, la vânzare pe Bursă

Tudor Şerban, consilierul personal al ministrului Economiei, Ion Ariton, a declarat că, cel mai probabil, pachetul de acţiuni Hidroelectrica ce va fi listat la bursă va fi de 15%

„Eu am propus 10%. Se pare că se merge pe 15%, cel mai probabil din 2012”, a spus Tudor Şerban, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Money.ro

Listarea pe bursă a unor pachete de acţiuni din marile companii energetice de stat este un proiect mai vechi al autorităţilor, inclus de altfel și în Strategia Energetică a României. Fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, declara în decembrie 2007 că în 2008 urmează să fie listate pe bursă câte 10% din acţiunile Romgaz, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica. Între timp, listarea Romgaz a fost amânată pentru 2011, iar listările Hidroelectrica şi Nuclearelectrica au fost blocate, întrucât aceste două companii urmau să facă parte din giganţii energetici Electra şi Hidroenergetica, care nu s-au mai înființat.

Singurele companii din energie listate la bursă sunt Transgaz și Transelectrica, operatori sistemelor naționale de transport al gazelor și, respectic, energiei electrice.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 36% din producţia de energie electrică a ţării.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *