100 de autobuze cu gaz comprimat în Bucureşti: se caută soluţii pentru depouri şi staţii de alimentare – economica.net

Pe lângă licitațiile lansate până acum pentru înnoirea flotei STB, Primăria Capitalei are în vedere și achiziția a 100 de autobuze cu gaz natural comprimat (GNC). Pentru acestea se caută soluții de aducere în depouri și de amplasare a stațiilor de alimentare necesare, spune Aura Răducu, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADITPBI), citată de economica.net

Pe lângă cele 400 de autobuze diesel Euro 6, 100 de autobuze electrice, 130 de autobuze hibrid, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze, Primăria Capitalei mai anunțase planuri și pentru achiziția a 100 de autobuze GNC, mai anunţă economica.net

În prezent, ADITPBI realizează un studiu pentru introducerea acestor autobuze de anul viitor, a explicat Aura Răducu, directorul Asociației, în cadrul unei conferințe de profil la Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB).

Potrivit acesteia, se caută soluții la problemele cu aducerea autobuzelor GNC în depouri și amplasarea stațiilor de alimentare.

De altfel, Capitala a și fost „curtată” de două companii, care și-au testat autobuzele alimentate cu gaz pe linia 336 ce leagă zona Universitate de cartierul Militari.

Este vorba despre modelele Mercedes Benz Citaro NGT și Iveco Urbanway CNG (galerie foto).

Și alt oraș din România intenționează să cumpere autobuze GNC. Consilierii locali din Iaşi au aprobat în octombrie anul trecut proiectul achiziţiei a 64 de autobuze noi alimentate cu GNC (gaz natural comprimat) prin fonduri de la Administraţia pentru Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *