1.700 de dosare pentru instalarea de panouri fotovoltaice subvenționate, depuse doar în prima oră de la debutul programului

Peste 1.700 de proiecte ale celor doritori să instaleze panouri fotovoltaice subvenționate au fost introduse în aplicația informatică prin care se derulează programul, în doar o oră de la debutul programului.

Persoanele fizice se pot adresa, de azi, instalatorilor în vederea înscrierii în Programul Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Oamenii pot primi o subvenție de până la 90% din costul instalării unui sistem fotovoltaic de cel puțin 3 kw, maximum 20.000 de lei.

Dosarele se depun la firmele de instalatori agreate, 245 la număr, care le introduce într-o aplicație informatică a Administrației Fondului pentru Mediu.Vedeți lista instalatorilor accesând linkul de mai jos:

Lista instalatori

În prima oră de la accesarea programului (proiectele au putut fi introduse în aplicație începând cu ora 10.05, peste 1.700 de dosare au fost deja introduse de firmele de instalatori în aplicația informatică. Valoarea totală a finanţării acordate pentru acest program se ridică la aproximativ 656 milioane lei, ceea ce înseamnă că sunt fonduri pentru finanțarea a circa 33.000 de instalații fotovoltaice.

Iată situația, cu numărul proiectelor depuse și a sumelor rezervate pentru finanțare, la ora 11.05

 

2 Comments

  1. doresc sa stiu daca mii s a aprobat dosarul de instalatii panouri fotowoltaice?am depus dosarul din saptembie la firma ENEL-BLUEDREAM SI NU STIU CE SAU INTIMPLAT CU DOSARELE NOASTR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *